• Nanning van der Hoop (HC Houten) en Tonnie van Bentum (VV t Goy).Ank Versteeg van Victum ontbreekt op de foto.

    Sportpunt Houten

Nominaties Sportvrijwilliger Sportgala Houten

HOUTEN De voorbereidingen voor het Sportgala Houten 2016 zijn in volle gang. In 5 categorieën worden prijzen uitgereikt en deze week wordt de categorie "Sportvrijwilliger van het Jaar" in de spotlights gezet. De gemeente Houten kent vele sportverenigingen en allen hebben zij wel één of meerdere vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor de club. De jury van het Sportgala Houten heeft vele aanmeldingen voor deze categorie mogen ontvangen en heeft een uiteindelijke keuze kunnen maken. Sportpunt Houten stelt u graag de drie genomineerde Sportvrijwilligers van het Jaar voor; Tonnie van Bentum, Ank Versteeg en Nanning van der Hoop.

VV T GOY Tonnie van Bentum van voetbalvereniging 't Goy is afgelopen september al koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten voor de vereniging. Zo was zij de afgelopen 24 jaar secretaris, een functie die zij vanaf september 2016 heeft neergelegd, maar dat niet alleen. Momenteel is zij nog verantwoordelijk voor de ledenadministratie, organiseert zij meerdere activiteiten, draait zij bardiensten en is ze ook actief als speelster in één van de damesteams bij v.v. 't Goy. Een onmisbaar lid van de vereniging.

VICTUM/WARCHILD De tweede genomineerde is voorzitter Ank Versteeg van korfbalvereniging Victum/War Child. Ank is niet alleen voorzitter van de vereniging, maar ook zeer actief in vele projecten binnen en buiten de vereniging. Zo heeft ze nadrukkelijk het voortouw genomen om acties en projecten op te zetten waarbij Victum als vereniging in beeld is bij de Houtenaren, waarbij de korfbalsport wordt gepromoot en waarmee ook een bijdrage wordt geleverd aan het Houtens beleid om de inwoners meer in beweging te krijgen. Maar ook is ze zichtbaar in alle lagen van de vereniging en zorgt ze ervoor dat alle leden zich welkom voelen bij de vereniging.

HOCKEYCLUB Nanning van der Hoop is vanuit Hockeyclub Houten voorgedragen als Sportvrijwilliger van het Jaar. Maar Nanning kennen we niet alleen vanuit de hockeyclub, maar ook vanuit zijn zichtbare bijdrage vanuit Rotaryclub Houten Castellum. Binnen de hockeyclub is hij momenteel projectleider en organisator van "Sportief Netwerken"; een project waarbij Houtense werkzoekenden middels wekelijks bewegen en professionele begeleiding op zoek gaan naar werk. Maar ook het trimhockey heeft Nanning mee opgezet en jarenlang training gegeven. Alle scheidsrechters bij de club worden begeleid en opgeleid door Nanning en dan is het einde van zijn vele vrijwilligerswerk nog niet in zicht.

THEATER De 6e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 6 februari 2017 in het Theater aan de Slinger. Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij sporters, sportverenigingen en vrijwilligers in Houten geëerd en gewaardeerd worden. Wilt u deze avond ook bijwonen, kijk dan voor het programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl. Wees er snel bij, want het theater is al bijna uitverkocht.

ONLINE STEMMEN Alle inwoners uit de gemeente Houten en andere geïnteresseerden kunnen stemmen op hun favoriet in vier categorieën. Er kan tot 31 januari gestemd worden op www.houtensnieuws.nl.