• Ron van Swol is de nieuwe voorzitter van Dartvereniging Houten

    Jeroen Sopers

Nieuwe voorzitter Dartvereniging

HOUTEN Op de algemene ledenvergadering van Dartvereniging Houten heeft voorzitter (en oprichter) Jeroen Sopers de voorzittershamer na vier en een half jaar overgedragen aan Ron van Swol. ,,Vanwege een op handen zijnde verhuizing naar het oosten van het land was het voor de vereniging minder handig dat ik voorzitter zou blijven.", aldus Jeroen, die overigens wel de intentie heeft om voorlopig te blijven darten bij zijn vereniging.

Op 27 mei 2014 werd de dartvereniging opgericht. Doel is het bevorderen van de (beleving van de) dartsport in Houten en omstreken in al zijn facetten. ,,De afgelopen vier jaar hebben we geprobeerd een echte vereniging neer te zetten in een sport waarbij de teams toch veelal als losse eenheden worden gezien", aldus Jeroen. ,,We zijn erin geslaagd om mooie dingen neer te zetten. Tweemaal hebben we de Open Houten tot een succes gemaakt, gekoppeld aan goede doelen ALS en Hospice en hebben we samen met van houten&co het special darts in de regio echt neergezet. Daarnaast staat de dartranking op dinsdag als een huis en wordt het dartniveau steeds hoger!"

Jeroen prijst ook Eddie Uytewaal, met wie het erg fijn samenwerken is. "We hebben dezelfde passie voor darts, en dezelfde drive om er hier echt wat van te maken, iets dat ook door de regionale dartbond wordt gezien en gewaardeerd."

NIEUWE VOORZITTER Ron van Swol, de nieuwe voorzitter, was er net als Jeroen bij toen de vereniging werd opgericht. ,,Het mooie is dat we in korte tijd de grootste dartvereniging van Midden-Nederland waren. Darten leeft in Houten! De laatste maanden zijn we samen met de dartbond Midden-Nederland en enkele andere verenigingen, zoals Break-out uit Wijk bij Duurstede, plannen aan het maken voor betere samenwerking en organisatie van leuke en nieuwe evenementen", zo geeft Ron aan.

Het special darts heeft daarbij veel aandacht omdat dit uniek is in de regio. ,,Het enthousiasme bij deelnemers en vrijwilligers is bijzonder, dat moeten we de komende jaren vasthouden", aldus Ron. ,,Daarnaast willen we van Eddie's Open Houten een structureel en groots toernooi maken, een groot evenement in onze gemeente!".

Meer informatie: www.dartvereniginghouten.nl