• Hamza Boukhari van Jong FC Utrecht was één van de spelers die de clinic gaf.

    John van Amerongen
  • Hamza Boukhari van Jong FC Utrecht was één van de spelers die de clinic gaf.

    John van Amerongen
  • Hamza Boukhari van Jong FC Utrecht was één van de spelers die de clinic gaf.

    John van Amerongen

Meiden hebben veel plezier met clinic FC Utrecht

HOUTEN FC Utrecht kwam woensdagmiddag 26 april een voetbalclinic geven speciaal voor meiden. Dit in het kader van het komende EK voor vrouwen. De openingswedstrijd hiervan is in Utrecht. Enkele spelers van Jong FC Utrecht gaven de clinic en deden zelf ook mee. De clinic was op de velden bij SV Houten. Wethouder Sport, Kees van Dalen sprak de sportieve meiden en de Jong FC Utrecht spelers kort toe. FC Utrecht wil met dergelijke bezoeken meewerken aan het vitaal maken en houden van de inwoners van de provincie Utrecht.

John van Amerongen

Die middag was er om 15.30 uur ook een leuke beweegactiviteit met Ingrid Jansen. Bekend van het tv programma Totally Fit Kidz op RTL8. De middag eindigde om 16:00 uur met een handtekeningen en fotosessie.

De voetbalclinic is tot stand gekomen door Sportpunt Houten, JOGG Houten en FC Utrecht in het kader van de provinciebezoeken die FC Utrecht aflegt tijdens het jaar. Sportpunt Houten zorgt voor de koppeling tussen FC Utrecht en de Houtense voetbalverenigingen, maar ook scholen. In totaal deden ongeveer 55 meiden mee aan de clinic. Het doel was zoveel mogelijk meisjes van de voetbalverenigingen enthousiast deel te laten nemen aan deze clinic. Sportpunt Houten zag de clinic als een welkome aanvulling om het meidenvoetbal, gezond eten én voldoende bewegen onder de aandacht te brengen bij meisjes uit Houten.

FC UTRECHT MAATSCHAPPELIJK FC Utrecht zoekt zijn fans meerdere keren per jaar op in de provincie. Hierbij leggen ze altijd de aandacht op een maatschappelijk thema. De focus ligt daarbij op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Basisschool De Fontein kreeg in maart een gastles over de gezonde leefstijl van FC Utrecht. De voetbalclub heeft gastlessen ontwikkeld op het gebied van de gezonde leefstijl en financiële zelfredzaamheid. De spelers van FC Utrecht zijn daarbij een rolmodel. Een gezonde leefstijl is de basis voor een goede ontwikkeling van kinderen. Sportpunt Houten is één punt van en voor de sport en zag de gastles van FC Utrecht als welkome aanvulling om bewegen en gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen bij de jeugd.

VERBAND MET JOGG HOUTEN JOGG Houten is blij met de acties vanuit FC Utrecht Maatschappelijk. Het geven van een voetbalclinic speciaal voor meiden, zorgt dat er meer bekendheid komt voor deze sport onder meisjes. Het meidenvoetbal komt in het zonnetje te staan en het geeft meiden zelfvertrouwen. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. "In Houten is bewegen en gezond eten en drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen", aldus een woordvoerster van de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.houten.nl/jogg