• Kaylee Swüste finisht als snelste in de laatste tijdrit en wint Tour de Schalkwijk 2016.

  John van Amerongen
 • Kaylee Swüste raast in de laatste tijdrit over de Lagedijk.

  John van Amerongen
 • Freek van Zijl finisht in zijn laatste tijdrit deze tour.

  John van Amerongen
 • Kaylee Swüste net vertrokken voor laatste tijdrit.

  John van Amerongen
 • Vertrek Freek van Zijl voor laatste tijdrit.

  John van Amerongen
 • Traditioneel springen winnaars van de Tour in de Schalkwijkse wetering

  John van Amerongen
 • Plons wanneer aantal renners in de kop van klassement te water gaat.

  John van Amerongen
 • Kaylee Swüste in de wetering met enkele andere toppers uit de tour.

  John van Amerongen
 • Bram van der Worp vertrekt voor zijn laatste tijdrit.

  John van Amerongen
 • Bram van der Worp finisht in zijn laatste tijdrit.

  John van Amerongen
 • Bjorn de Klerk finisht zijn tijdrit in slot Tour.

  John van Amerongen
 • Bas van Wijngaarden finisht slottijdrit.

  John van Amerongen
 • Cindy Sturkenboom finisht haar slottijdrit als tweede meisje in deze Tour de Schalkwijk in het roze omdat Kaylee geel draagt

  John van Amerongen

Kaylee Swüste wint laatste tijdrit en Tour de Schalkwijk 2016

SCHALKWIJK Kaylee Swüste won de laatste tijdrit en heeft daarmee de Tour de Schalkwijk 2016 gewonnen. Ze won de laatste slottijdrit met een tijd van 2 minuut 50. Daarmee was ze ruim sneller dan Freek van Zijl die de tijdrit in 3 minuut 1 reed. Ze bouwde haar voorsprong in het Algemeen Individueel Klassement op de laatste dag dus nog uit. Freek van Zijl werd tweede in deze zeer spannende Tour. Bjorn de Klerk neemt op het defilé de plek voor de derde plaats in deze Tour de Schalkwijk in. Kaylee is het tweede meisje in de historie van de Tour de Schalkwijk dat wint.

John van Amerongen

In de laatste slottijdrit van zondag 17 juli werd de 47e editie van de Tour de Schalkwijk beslist. Het was reuze spannend, zoals deze tour de afgelopen week al bijzonder spannend was. Freek van Zijl stond bij de start van de laatste tijdrit op de tweede plek van het Algemeen Klassement met een achterstand van drie seconden op Kaylee Swüste de leidster in de Tour de Schalkwijk.  De tien hoogst geklasseerden moesten, zoals altijd, alleen, alleen vooraf gegaan door een motor en gevolgd door een volgwagen het tijdrit parcours over de Jhr. Ramweg en de Ladgedijk afleggen. Bjorn de Klerk werde tweede in de tijdrit met een tijd van 2:58. Jesper Seelen en Jens Grotenbreg zetten in deze laatste tijdrit de derde tijd neer; 2:59. Freek van ZIjl finishte deze tijdrit met 3:01. 

GEPASSEERD Bram van der Worp en Bas van Wijngaarden Stonden voor de start van deze tijdrit ook dicht bij elkaar in het Algemeen klassement. Bij het finale oordeel van de rekencommissie die voor alle renners de eindpositie in het Algemeen Klassement vaststelde, bleek dat Bas van Wijngaarden, Bram van der Worp op deze laatste dag net heeft weten te passeren in het Algemeen Klassement. Bas wordt vierde deze tour en Bram vijfde.

ROZE EN GEEL Cindy Sturkenboom is in ieder geval tweede in het klassement voor beste meisje waarin Kaylee Swüste uiteraard de eerste plaats bezet. Draagster van het roze en het geel.  Lisanne van Dijk werd derde in het meisjesklassement. Ook in 't Groentje van deze week.