• Debora Jille tijdens één van de wedstrijden op het Nationale Jeugd Kampioenschap Badminton.

    Alex van Zaanen
  • Dbora met haar dubbelpartner Imke van der Aar uit Zandvoort. Beide jonge dames drievoudig NL-kampioen.

    Alex van Zaanen

Houtense Debora Jille drievoudig Nederlands kampioen

HOUTEN De Houtense Debora Jille (16), heeft in het laatste weekend van mei maar liefst drie 1e plaatsen op haar naam geschreven tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen (NJK) badminton.

De eerste finale was het gemengd dubbel , waar Debora in de categorie onder 17 jaar samen met Sebastiaan Li het kampioenschap verdedigde. Na mooie rally's werd uiteindelijk vrij gemakkelijk de eerste titel  binnengehaald. In het enkelspel was het bereiken van de finale al een hele prestatie, ze moest hiervoor vier wedstrijden op rij winnen (waarvan twee pittige driesetters, waarbij ze ook de eerste geplaatste speelster wist te verslaan). De finale werd een lange mooie wedstrijd en na drie sets (18-21/21-10/21-15) was de tweede titel binnen onder 17 jaar. In het damesdubbel won Debora samen met Imke van der Aar zelfs de eerste prijs in de hoogste leeftijdscategorie (onder 19 jaar) en ook deze titel heeft zij met succes verdedigd.

BLESSURE Doordat Debora nog maar 5 weken geleden tijdens een internationaal toernooi in Frankrijk een enkelblessure heeft opgelopen, was het tot kort voor het toernooi niet eens zeker of zij aan het NJK kon deelnemen.  De drie Nederlandse titels zijn daarom een prachtige beloning voor het harde werk en een fantastische afsluiting van het seizoen met mooie resultaten, maar ook enkele moeilijke momenten wegens het blessureleed. De hartelijke dank gaat daarbij uit naar het begeleidingsteam van trainers in den Haag en Arnhem en naar fysiotherapeut Erik van Erve van Maatschap van Tongeren in Zeist.

TRAININGEN De trainingen gaan de komende periode gewoon door en eind juli start de voorbereiding op het volgende seizoen. Debora zal in 2016/2017 opnieuw in de eredivisie uitkomen voor BC Amersfoort en zich daarnaast richten op de internationale  junioren- en seniorentoernooien, waaronder ook de Wereld Jeugdkampioenschappen in Bilbao.