• Robin en Patrick Veen bij hun raceporsche.

    John van Amerongen

Houtens Mi Racing start in Porsche 944

HOUTEN Initiatiefnemer Klaas Veen presenteerde zaterdag het Houtense Mi Racing Team. Hiermee luidden de 5 teamleden waaronder de twee coureurs Patrick Veen en Robin Veen hun eerste seizoen in de Porsche 944 Cup in. Tijdens de Paasraces op Zandvoort zal de Porsche 944 competitie van start gaan. "Ik denk dat we leuk mee kunnen gaan rijden", zo zegt coureur Patrick Veen die als ambitie voor het eerste het behalen van de 19e plaats uitspreekt. Naar verwachting doen er zo'n 40 auto's mee in de competitie.

John van Amerongen

AVONTUUR De 37-jarige Patrick Veen begint samen met zijn 39-jarige broer Robin Veen aan een nieuw avontuur. Beiden hebben nog nooit eerder mee gedaan in een internationale racecompetitie. Klaas en zijn twee zoons delen een passie voor auto's en autosport. Een passie die zij van hun vader hebben, zo zegt Partrick. "Bij ons loopt benzine door de aderen", zo zegt hij lachend. De directe aanleiding voor de oprichting van het raceteam is de pensionering van Klaas Veen en het feit dat hij via een kennis in contact kwam met Porsche 944 racen.  "Ik ben enthousiast geworden en medio vorig jaar in de zomer heb ik zo'n wagen gekocht", zo vertelt Klaas. "Als je van auto's en snelle auto's houdt vind je dat leuk ben je daar voor ontvankelijk." Het was voor hem een zelfsprekend dat zijn zoons de coureurs van de auto zouden worden. Hij had enkele jaren geleden op de Nürnburgring in Duitsland al ervaren dat zijn zoons wel wat konden met een auto toen zij daar een aantal rondjes raceten.

ERVARING Patrick: "Om de eerste plaatsen zal hem wel niet worden. Zeker niet in het eerste seizoen. Er rijden ervaren jongens mee." Robin en Patrick hebben nog geen ervaring. Ze haalden onlangs met goede resultaten hun racelicentie, maar hebben al wel veel geoefend op het circuit. Mee rijden in een veld van 40 auto's is natuurlijk nog wel even iets anders als in je eentje rondjes op een circuit draaien. De jongens zijn vol zelfvertrouwen dat ze het goed zullen gaan doen.De competitie wordt verreden in 27 races verdeeld over negen racedagen, drie races per racedag. De races zijn onder anderen op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder, Spa en Brands Hatch. "De adrenaline en het wedstrijdelement", zegt Robin over wat hij leuk vindt aan racen. "De racecursus gedaan. Dat was één van mijn mooiste ervaringen." Patrick: "Passie voor snelheid, competitie, adrenaline. Alles wat snel gaat vind ik mooi." Robin: "Om elke ronde een beetje harder te gaan." "De grens op zoeken", zo vult Patrick aan. "De spanning in je lichaam." Het getal 19 is bijzonder in de familie. "Alle kinderen zijn op de 19e jarig."

SPONSOREN Het Houtense raceteam heeft voornamelijk Houtense sponsoren. MI Investments (MI) uit Houten is onderdeel van Menckex BV en is hoofdsponsor en naamgever van het MI Racing Team. Andere Houtense sposoren zijn: Schadenet Winkel (Houten), Lex Autoservice in ('t Goy, Gemeente Houten), It Rains Presents, Gifts Fashion Art (Houten), Basic2Basic, Hairstyling for Men (Houten), Jacobs Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf (Houten) en Secuur Acupunctuur (Houten). Website: www.mi-racing.nl