• Veilig en actief sporten met Fithockey.

    KNHB
  • KNHB

Hockeyen voor ouderen in teamverband

HOUTEN Donderdag 12 september van 10.00 uur tot 12.00 uur staat Fithockey centraal tijdens de Koffieplus voor Senioren. Fithockey is een laagdrempelige en veilige hockeyvorm in teamverband voor ouderen die nog nooit eerder hebben gehockeyd als oud-hockeyers. Bij Fithockey draait het om veilig bewegen en buiten sporten, sociale contacten leggen en onderhouden én plezier maken met elkaar. Kom in beweging en doe mee.

Fithockey is een nieuwe beweegvorm voor senioren (mannen en vrouwen) en wordt gespeeld op een kunstgrasveld met een zachte bal en knots. De knots is een plastic staaf met aan het uiteinde een raakvlak van foam, waarmee je de bal kunt voortbewegen. Door deze zachte en veilige materialen is fithockey uitermate geschikt voor ouderen zonder hockey ervaring.

De kennismaking begint met een korte warming-up die de spieren losmaakt gevolgd door een aantal oefeningen die niet zwaar zijn en voor elke deelnemer op eigen niveau – binnen zijn/haar fysieke mogelijkheden – beoefend kunnen worden. Lukt het niet meer om te rennen, maar vindt u het wel heerlijk om buiten in teamverband te sporten? Ook dan kunt u mee doen. De enige voorwaarde is dat er gelopen moet kunnen worden zonder hulpmiddel.

De Koffieplus voor Senioren vindt dit keer plaats bij hockeyvereniging HC Houten. Zij zitten op de Meerpaal op Groene Hoon 1. Fiets u gezellig mee? Er wordt om 10 uur vanaf Theater aan de Slinger vertrokken om gezamenlijk naar de hockeyvelden te fietsen. Hier worden deelnemers ontvangen met koffie, thee en koek en zal er iets meer verteld worden over de kennismakingsles.

Daarna is er de mogelijkheid om zich om te kleden en/of sportschoenen aan te trekken. Zowel makkelijk zittende (sport)kleding als sportschoenen zijn handig. Om 11 uur start de les en zal ongeveer een uurtje duren. Uiteraard kunnen mensen ook op eigen gelegenheid naar de hockeyclub gaan.

Aanmelden is niet nodig en er zitten geen kosten verbonden aan deze Koffieplus voor Senioren. Voor vragen: Jolijn Hoek-van de Giessen, 06-23620480.

Iedereen die zich zonder hulpmiddel kan voortbewegen mag mee doen. De Koffieplus voor Senioren is voor iedereen in de leeftijd 50+ en bij de actieve Koffieplus bijeenkomsten zien we vooral veel gemotiveerde en/of sportieve 60+'er. Geen zin om mee te doen met de activiteit, maar wel behoefte aan gezelligheid, een kopje koffie of een luisterend oor, dat kan ook.

Fiets: Vertrek 10 uur Theater Aan de Slinger, gelegen aan de Slinger 40 in Houten. Auto: Start 10.15 uur Hockeyclub Houten, Groene Hoon 1, Houten. Problemen met vervoer? Neem contact op met Vervoer Houten, telefoon 06 -53 88 30 90.