• De handballers van Stipt Payroll Houten kampioen van de Eredivisie.

    Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Handbal Houten voor het eerst Kampioen Eredivisie

HOUTEN/GELEEN De handballers van Stipt Payroll Houten hebben zondagmiddag 4 maart 2018 geschiedenis geschreven. Onder leiding van trainer/coach Rick Louw speelden de mannen  misschien wel  de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Bij een gelijkspel of winst zou Houten het kampioenschap van de eredivisie op hun naam kunnen schrijven en Rick Louw en zijn mannen deden het. Stipt Payroll Houten werd kampioen in de eredivisie Handbal Nederland.

Een uitgebreid verslag van Christa de Bruijn.

Na een lange reis, voor sommigen een hele lange reis zijn de mannen ruim van te voren bijeen in de sfeervolle sporthal Glanerbrook in Geleen. Beide teams begonnen compleet aan de wedstrijd en om 14.30 uur floten de heren scheidsrechters voor het beginsignaal maar niet voordat de teams werden voorgesteld door de speaker van OCI- Lions die maar net boven het geluid van de meegereisde supporters kon uitkomen die onze jongens aanmoedigen met toeters en trommels.

De ploeg van Bart Hofmeyer was er eveneens klaar voor en de thuisploeg neemt het eerste doelpunt voor haar rekening. De eerste 10 minuten verliepen voor Houten een beetje ongelukkig en door wat slordigheden keek Houten na 11 minuten tegen een 5-4 achterstand aan. Toen herpakten De Houtense spelers nze jongens zich en onder aanvoering van het meegereisde publiek was het na 14 minuten in de 1e helft 5-7 voor Houten en nam Bart Hofmeyer van de thuisploeg een time-out.

Lions speelde met een offensieve dekking en de opbouwers van Houten moesten beweeglijker zijn om daaraan voorbij te komen. Lions zag kans om op gelijke hoogte te komen en zelfs op een kleine voorsprong 10-9 maar aan het eind van de 1e helft wist Houten aan de goede kant van de score te komen en nam bij rust een voorsprong, 13-16.

Aan het begin van de 2e helft kwam de thuisploeg in ondertal en kon Houten verder uitlopen. Er was veel bezieling, de samenwerking was uitstekend en de dekking georganiseerd. Lions bleef wel zoeken en zag kans na een 13-19 achterstand helemaal terug te komen in de wedstrijd. Na krap 10 minuten in de 2e helft was de stand 16-19 maar Houten kon toch haar doelpunten blijven maken. Tijdstraffen, technische fouten en gemiste kansen gooiden aan beide kanten soms roet in het eten en hier en daar waren de beslissingen van de scheidsrechters in het nadeel van de uitploeg.

Met nog 11 minuten op de klok was het Rick Louw die middels een time out de puntjes op de i wilse zetten en de jongens een moment van  rust wilde geven want het verschil is minimaal, 19-21.Toen Houten het verschil weer op 3 scores bracht nam Bart Hofmeyer een time out. Het stuivertje wisselen ging door.

De laatste 6 minuten waren echter voor Houten. Een voorsprong van 3 doelpunten werd niet meer weggegeven en de ontlading is groot als het eindsignaal klinkt en Handbal Houten de kampioen is van de Eredivisie 2018.

Felicitaties en bloemen van OCI-Lions voor de spelersgroep van Stipt Payroll Houten. Felicitaties van de supporters en bestuur aan de spelers, trainer en begeleidingsteam. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen het Noord Limburgse Bevo2 uit Panningen. We zien u dan allemaal graag in THE DOME.

Scores: Thies Berendsen(9),Bradley van den Broek(1), Jorick de Bruijn(1),Christian van Denderen, Luuk van Engelen(2)Jarn van Gool(7), Stijn Hoefnagels, Jelmer Klomp(2), Rens van Kregten(K)Floor Lanphen(1), Riemer van Markus, Job Reumer(4), Jelmer Schaap, Joep Voermans, Harmen Voogt(K)Rogier Teeuwissen,