• De genomineerde sporttalenten Femke Feith en Debora Jille.

    Sportpunt Houten

Groot talent bij Sportgala Houten

HOUTEN De voorbereidingen voor het Sportgala Houten 2016 zijn in volle gang. In 5 categorieën worden prijzen uitgereikt en deze week wordt de categorie "Sporttalent van het Jaar" in de spotlights gezet. Het is algemeen bekend dat binnen de gemeente Houten vele mooie sportprestaties zijn neergezet. De Sporttalentprijs wordt beschikbaar gesteld en uitgereikt door het Onze Lieve Vrouwe Broederschap (OLVB). Een gerenommeerde jury van het OLVB (met onder andere de winnaar van het voorgaande jaar) kiest de genomineerden. Sportpunt Houten stelt graag de Sporttalenten aan u voor; Debora Jille en Femke Feith.

BADMINTON Debora Jille is een enthousiaste 17-jarige badmintonspeelster. Begonnen bij de plaatselijke badmintonvereniging Houten, is ze inmiddels doorgegroeid tot een groot badmintontalent. Dit wordt onderstreept doordat zij inmiddels de officiële status van Internationaal talent (hoogste talentstatus) heeft bij het NOC*NSF. Inmiddels speelt ze ook al 3 jaar bij BC Amersfoort mee op het hoogste niveau, de eredivisie. Momenteel traint Debora op Papendal en gaat ze naar school in Arnhem en ze gaat er vol voor om haar (Olympische) topsportdroom te verwezenlijken.

DANSERES Het tweede genomineerde talent heet Femke Feith, is danseres en pas 10 jaar oud. Femke is in 2016, na meerdere selectieronden, toegelaten tot de Nationale Ballet Academie en dat betekent dat zij vanaf dit schooljaar elke dag naar Amsterdam reist voor haar balletlessen. Inmiddels gaat zij ook in Amsterdam naar de basisschool. Een uitzonderlijke prestatie, omdat ze met haar toen 9 jaar oud veruit de jongste danseres is op de Nationale Ballet Academie. Daarnaast heeft ze in december tien keer mogen optreden met het Nationaal Ballet in de familie voorstelling Coppelia in de Stopera van Amsterdam. Een groeibriljant waar Houten trots op mag zijn.

JURY BIJ SPORTTALENT  Inmiddels hebben al vele inwoners uit de gemeente Houten en andere geïnteresseerden hun online stem uitgebracht op hun favorieten. Er kan nog twee weken gestemd worden. Degene die in elke categorie online de meeste stemmen heeft gekregen verdiend één stem bij de uiteindelijke jurystemming. In de categorie "Sporttalent van het Jaar" bepaalt de jury van het Onze Lieve Broederschap wie de prijs wint; hiervoor kan niet online worden gestemd.

THEATER AAN DE SLINGER De 6e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 6 februari 2017 in het Theater aan de Slinger. Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij sporters, sportverenigingen en vrijwilligers in Houten geëerd en gewaardeerd worden. Wilt u deze avond ook bijwonen, kijk dan voor het programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.

ONLINE STEMMEN Alle inwoners uit de gemeente Houten en andere geïnteresseerden kunnen stemmen op hun favoriet in vier categorieën. U kunt online uw stem uitbrengen op www.houtensnieuws.nl.

OLVB De prijs voor sporttalent is de OLVB sportprijs zoals die al jaren uitgereikt wordt, maar sinds enkele jaren wordt uitgereikt op het sportgala. Doel van het OLVB hierbij is jongeren de kans geven hun talent professioneel te ontwikkelen. De prijs bestaat uit een geldbedrag, een replica van de broederschapbeker en een oorkonde.