• Eén van de finalepartijen op de finaledag.

    John van Amerongen

Goys Tennis Streek Toernooi

'T GOY Het was gezellig druk bij Tennisclub 't Goy afgelopen zondag. Het was de finaledag van het GTST toernooi en er werd een cheque uitgereikt aan Hospice Kromme Rijnstreek. Het GTST, 't Goyse Tennis Streek Toernooi is een begrip in de hele Kromme Rijnstreek en soms ook daarbuiten. "Het is een open toernooi. Iedereen mag meedoen, het is wel een dubbeltoernooi. ", vertelt Joop Middelweerd, de voorzitter van Tennisclub 't Goy.

John van Amerongen

SPONSORS Joke de Waal, van de Activiteitencommissie die het toernooi samen met drie anderen organiseerde, wil benadrukken dat de organisatie van het toernooi elk jaar weer mogelijk wordt gemaakt door een groep sponsors die elk jaar weer opnieuw bijdragen. Verder zijn er ook veel ondernemers die een prijs ter beschikking hebben gesteld voor de loterij. Joke en Joop benadrukken dat een toernooi als dit echt niet kan zonder die sponsoring. Op de website van Tennisclub 't Goy worden alle sponsors genoemd. "Als je kijkt wat voor prijzentafel er staat", zegt Joop. "Dat maakt het aantrekkelijk om mee te doen aan de loterij en daar doen dan elk jaar weer veel mensen aan mee."

HOSPICE De opbrengst van de loterij ging dit jaar naar Hospice Kromme Rijnstreek. "Mensen vinden het fijn dat het een lokaal doel is. Dat willen ze graag steunen", geeft Joke aan. Joop mocht een cheque van €825,00 overhandigen aan Josje van Dijk van het Hospice.

ORGANISATIE "Ze zijn er iedere speeldag allemaal. Ze hebben heel wat partijen tennis gezien", zegt Joop over de leden van de Activiteitencommissie. "Mensen konden zich online inschrijven. Dat is heel makkelijk", zegt Joke. "Je moet wel lid zijn van de KNLTB, anders kun je je niet online inschrijven", zegt Joop.

THEMA Joke: "Elk jaar hebben we een thema. Dit jaar was dat 'Oranje'. Veel spelers speelden in het oranje en sommige mensen in het publiek hadden oranje kleding aan."

GEZELLIG Het GTST toernooi staat in de hele streek bekend om zijn gezelligheid. "Mensen kennen elkaar. Mensen van andere verenigingen voelen zich thuis door de manier waarop ze hier ontvangen worden." Joke vertelt dat ze zich ook direct thuis voelde toen ze lid werd van Tennisclub 't Goy.

Het publiek zat ook zondag lekker dicht op de baan en er was contact met de spelers. Regelmatig werd er vanaf het terras een aanmoediging geroepen naar de tennissers die op één van de drie banen staan. Naarmate de middag vorderde werd het steeds drukker en gezelliger.

Na afloop van elke finale, kwam de organisatie met champagne en enveloppen de baan op. In de enveloppen zat prijzengeld voor de winnaars, maar ook voor de verliezers van een finale. De finalisten gingen op de foto. "En een bloemetje, dat hoort er ook bij", zegt Joop.

Joke: "Het kan er best fanatiek aan toe gaan op de baan, maar daarna nemen we nog een drankje en hebben pret met elkaar."