• Een voorzet van Houten levert gevaar voor het doel van 't Goy.

    Richard Thoolen

Geslaagd voor krachtproef

Richard Thoolen

ONVERWACHTE PROMOTIE De jongens van 't Goy deden het goed in de 2e klasse en toen zij gevraagd werden of zij wilden promoveren nadat Dovo zich had terug getrokken uit de 1e klasse hoefden ze niet lang na te denken. Na onderling overleg tussen de club, leiding en spelers klonk een volmondig JA. Maar willen promoveren biedt nog niet de garantie dat je ook mee kunt komen op dat hogere niveau. Aan die onzekerheid is een einde gekomen na de geslaagde krachtproef tegen Houten. 

Wedstrijden tussen 't  Goy en Houten zijn altijd leuke derby's en deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. Naast het feit dat veel spelers elkaar kennen, hebben ook de coaches een sportieve relatie: Bram van Hamersveld en Danny van Mourikzij zijn goede vrienden van elkaar en komen beide uit voor het team van Houten H3.

Met 1-2 gaan de punten naar uiteindelijk Houten, maar 't Goy verlaat het veld met gepaste trots.

OORDEEL ZELF Teammanager Eef Stiekema staat vaak aan de rand van het veld en legt de verrichtingen vast met zijn mobiele telefoon. "Van de mooiste acties maak ik filmpjes en die publiceer ik dan op Youtube. Ik maak een wedstrijdverslag op onze facebook-pagina en neem daar de filmpjes in op. Het incident met Pieter heb ik heel duidelijk in beeld gebracht. We hebben er vrede mee, maar ik denk dat de scheidrechter ons best een penalty had kunnen geven. Voor wie zijn/haar eigen oordeel wil vellen: zie  https://youtu.be/jtKhgosntho.

Lees woensdag meer in het Houtens Nieuws