• Big Band Houten hier op Sportgala Houten 2015 zal de muzikale omlijsting op het gala verzorgen.

    John van Amerongen

Genomineerden gespannen

HOUTEN De afgelopen 5 weken heeft u kennis kunnen maken met alle genomineerden van het Sportgala Houten. Inmiddels is de online stemming gesloten en gaat de jury in beraad wie aanstaande maandag 6 februari 2017 tijdens een feestelijke avond in Theater aan de Slinger er met de titels Sporter, Sporttalent, Sportploeg, Sportfoto en Sportvrijwilliger er vandoor gaat. In deze laatste editie voor het Sportgala Houten sommen we alle genomineerden voor de laatste keer voor u op. Ze wachten gespannen af.

SPORTER Drie sporters die hun sport op het allerhoogste (internationale) niveau beoefenen en afgelopen jaar prachtige resultaten hebben geboekt. Weg- en baanwielrenner én deelnemer aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro: Jan Willem van Schip, Beachvolleybaltalent met internationale successen: Tom van Steenis en parawielrenner weg- en baan en behaalde maar liefst drie plakken (2x goud en 1x zilver) op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro: Vincent ter Schure.

SPORTTALENT De talentprijs op Sportgala Houten wordt mogelijk gemaakt door het Onze Lieve Vrouwe Broederschap. Een kundige jury heeft eind december 2 genomineerden in deze categorie bekend gemaakt: Debora Jille en Femke Feith. Debora, 17 jaar, heeft de status van 'internationaal talent' in badminton bij het NOC*NSF en heeft haar focus op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Femke, inmiddels 10 jaar was vorig jaar, met toen nog 9 jaar, de jongste balletdanseres aan de Nationale Ballet Academie en  heeft afgelopen december haar debuut gemaakt in Copelia, een grote balletvoorstelling.

SPORTPLOEG Twee jeugdploegen en een paralympisch team wat tevens onder de vlag van een Houtense vereniging deel neemt aan de competitie. De Jongens C1 van Taurus werden Nederlands Kampioen. De Jongens B1 van HC Houten hebben het hele seizoen optimaal gepresteerd en mochten na hun kampioenschap in de reguliere competitie aantreden in de Super-B. Het Dames Paravolleybalteam van Taurus - ook wel het Nederlands damesteam Paravolleybal - zijn dames uit alle windstreken van het land die onder de vlag van Taurus uitkomen. Zij namen afgelopen zomer deel aan de Paralympische Spelen.

SPORTFOTO Drie foto's van drie verschillende sporten; Jenna Spelten, de jongste met 14 jaar, legde een echte Houtense derby vast tussen teams van FC Delta Sports en SV Houten. Als tweede een basketbalactie van een jeugdlid van BC Woodpeckers gemaakt door Arjen Kleefsman. Adri de Vrieze legde de honkballers van de Houten Dragons vast op weg naar het kampioenschap.

SPORTVRIJWILLIGER Tonnie van Bentum, ontving vorig jaar nog een lintje voor haar vele werkzaamheden en lange verdiensten bij VV 't Goy. Ank Versteeg, voorzitter van korfbalvereniging Victum/War Child, zet met veel acties en projecten de vereniging in beeld bij de Houtenaren en probeert een bijdrage te leveren om de inwoners van Houten meer in beweging te krijgen. Tot slot Nanning van der Hoop lid van HC Houten. Zijn vrijwilligerstaken gaan breder dan alleen de vereniging en met het initiatief 'Sportief Netwerken' draagt hij ook zijn steentje bij aan de Houtense samenleving.

SPORTGALA De avond bijwonen? Kijk op www.sportgalahouten.nl of er nog kaarten beschikbaar zijn.