• Groep 3 van De Triangel en Wereldwijs beleven zichtbaar plezier aan het spelen van korfbal.

    Richard Thoolen

Genieten van Korfbal

HOUTEN Woensdag organiseerde korfbalvereniging Victum voor de 3e maal het Schoolkorfbaltoernooi. 9 basisscholen hadden teams afgevaardigd die met elkaar de strijd aangingen.

Richard Thoolen

GOEDE ORGANISATIE Voorzitter Ank Versteeg is blij met de grote opkomst. Versteeg: "Scholen hebben het vaak al zo druk in deze periode. Het is een hele organisatie om met de teams hier naar toe te komen en deel te nemen. Dank daarvoor aan alle vrijwilligers, ouders en docenten die het voor de kinderen mogelijk maken. " Het toernooi loopt op rolletjes dankzij de goede organisatie van de toernooicommissie bestaande uit Tanja, Andien, Nathanja, Karen en Irene. Irene: "Wij vormen een goed team waar ieders kwaliteiten tot hun recht komen. Zo vervult Tanja bijvoorbeeld de rol van speaker omdat zij zo een mooie duidelijke stem heeft en goed kan articuleren. Nathanja bemenst de wedstrijdtafel omdat zij nauwgezet is en de stand goed kan bijhouden." Nathanja: "Ja, en ik vind het ook heel leuk dat er dit jaar 4 teams van groep 3 meedoen. Ze zijn zo schattig die hummeltjes!"

PLEZIER De kinderen van groep 3 spelen 4 tegen 4 op een klein veld, wat mono-korfbal genoemd wordt. Direct zichtbaar is dat kinderen van deze leeftijd gewoon plezier hebben en zich minder druk maken om hoe het spel eigenlijk gespeeld dient te worden. Zo doet Thijs van school De Zonnewijzer een dansje met de paal terwijl de rest van zijn team de aanval heeft ingezet. Een meisje van school De Triangel zwaait uitbundig naar haar moeder en maakt zich niet druk om Thijs die nu de bal heeft en keer op keer probeert te scoren. Dat valt nog niet mee. De bal vliegt steeds over de korf in plaats van er in. Maar dan valt de bal toch door de mand en wordt er gejuicht alsof dit het winnende doelpunt op een WK voetbal betrof. Weer een ander meisje van De Triangel wil weten of je op een korfbalveld gemakkelijk een spagaat kunt maken en zit even later met gestrekte benen op het kunstgras.

OP SPEELSE WIJZE Voor de kinderen die korfbal leuk vinden en wat tips kunnen gebruiken is er ook een promoteam aanwezig, bestaande uit Kira, Lonneke, Nina en Sarah. Sarah: "We laten kinderen op korven van verschillende hoogte oefenen. Ze merken dan al snel dat scoren het beste gaat met een goedgeplaatste boogbal." Een meisje van 4 in een roze trui komt het eens proberen. Zij heet Samantha en Kira maakt een praatje met haar. Als Samantha de bal in de korf probeert te gooien en helemaal niets raakt krijgt zij daar toch veel waardering voor van Kira. "Goed geprobeerd. Nu iets harder, hoger en met een boogje en dan gaat ie er misschien wel in." In de ruimte tussen de velden steken opeens 3 paar voeten de lucht in. Ze zijn van Esra, Lucia en Elise van school Wereldwijs die het ook eens van de andere kant willen bekijken en een handstand doen.

BAKKEN MAAR Er staat ook een kraam waar men tegen een kleine vergoeding de heerlijkste wafels kan eten. Het wafelbakteam bestaande uit Pauline, Sascha, Marianne en Jedidjah doet goede zaken. Maar liefst 12 emmers met beslag gaan er door heen.

Het schoolkorfbaltoernooi was een leuke dag, waar de kinderen volop van genoten hebben. Irene: "Fijn dat de kinderen er zo van genoten hebben. Volgend jaar gaan we het zeker weer organiseren!"