Fiets, voetbal en tafeltennis jij mee?

Fiets, voetbal en tafeltennis jij mee?

HOUTEN Cursus&co, onderdeel van 'van Houten&co', heeft in samenwerking met Sportpunt Houten en verschillende sportverenigingen een speciaal programma opgesteld om oudere volwassenen te enthousiasmeren om in beweging te komen. Je kunt gratis of tegen een lage prijs kennismaken met een of meerdere sporten. In de maand mei bieden SV Houten, WTC en HTTC introductielessen aan.

Op vrijdagochtend kun je mee doen met Walking Football op het sportpark van SV Houten. Walking Football is een vorm van voetbal, waarbij deelnemers niet mogen rennen en het aan komt op samen spelen.

Bij de Wielertoerclub zijn twee mogelijkheden. De groep recreanten binnen WTC Houten rijden op gewone fietsen en op e-bikes. Op vrijdagmiddag wordt er met de groep een lange route (40 km) of korte route (30 km) gefietst. De groep toerfietsers gaan op pad met de racefiets of mountainbike. Op dinsdag of donderdagavond wordt er gefietst onder leiding van de toerleider.

Tot slot kun je bij HTTC kennis maken met tafeltennis. De volwassenen spelen op maandag- en vrijdagochtend in de eigen locatie van HTTC. Naast het spelen van tafeltennis is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken in de kantine.

Op de website van Cursus&co vind je het complete aanbod met informatie over tijden en locatie van de cursussen. Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten of kom naar 'van Houten&co', Cursus&co in Het Huis van Houten, Onderdoor 160 (2e etage), bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur, tel. (030) 7001 525.

Vijfwal Family Run

HOUTEN Op vrijdag 17 mei vindt het familie evenement van het jaar plaats, de Vijfwal Family Run. Een obstakel run op en over het sportparcours de Vijfwal, georganiseerd door Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge. De Vijfwal Family Run is een uitdagende obstakel run voor het hele gezin, startend in park Schoneveld bij More Chi Martial Arts en eindigend in de tuin van Kids Lodge. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden; een kleine route van ongeveer 1,5 km (leeftijd 4+), een tussenroute van 3,5 km (leeftijd 8+) en een grote route van 5 km (leeftijd 10+). De leeftijden zijn een indicatie, alleen de ondergrens van minimaal 4 jaar staat vast.

Om 18.00 uur wordt gestart met een warming up, waarna het startschot klinkt om 18.15 uur voor de grote route van 5 km. Zij worden begeleid door personal trainers en gaan het gehele Vijfwal Sportparcours ontdekken. Om 18.30 uur starten om en om de kleine route van 1,5 km en de 3,5 km route. Dit jaar verwelkomt de organisatie vier sportaanbieders die allen een onderdeel op het parcours gaan verzorgen: New Me, Loopsportcentrum Houten, Loopgroep Houten en Body Business Houten gaan de deelnemers laten kennismaken met het sporten bij hen.

Ook deelnemen? Vul het online inschrijfformulier in via www.kidslodge.nl. Deelname kost slechts € 6,- per deelnemer. Let op, er is een maximum aantal deelnemers gesteld. Vol is vol als alle startbewijzen vergeven zijn.