• Genomineerde sporters

    Nick de Keijzer | NEM Productions

Drie topsporters genomineerd voor Sportgala Houten

HOUTEN De voorbereidingen voor het Sportgala Houten 2017 zijn in volle gang. In 6 categorieën worden prijzen uitgereikt en in dit artikel wordt de categorie "Sporter van het Jaar" in de spotlights gezet. In deze categorie zijn drie sporters genomineerd die hun sport op nationaal en internationaal niveau beoefenen. Sportpunt Houten stelt ze graag aan u voor: Victor Barnar, Janet van Woudenberg en Michiel van Rijn.

Victor Barnar (38 jaar) heeft 5 jaar geleden het wedstrijdzwemmen weer opgepakt, nadat hij 8 jaar geen wedstrijden meer had gezwommen. De 5 jaar trainen zijn in 2017 beloond met de Nederlandse titel op de 200m schoolslag en Vincent mocht voor Nederland uitkomen op verschillende afstanden tijdens het wereldkampioenschap masters Boedapest (vanaf 25 jaar en in verschillende leeftijdsklassen) in. Een knappe prestatie om naast het gewone werk, het opnieuw op de kaart brengen van de zwemvereniging, training geven aan zwemtalenten ook nog tijd vinden om zelf te trainen. Week in week is Vincent in de vroege ochtenduren in het water gedoken en heeft zo zichzelf naar de Nederlandse titel gezwommen.

Triatlete Janet van Woudenberg (68 jaar) behaalt ondanks het ouder worden stabiele resultaten onder soms extreme omstandigheden. Bijvoorbeeld zwemmen in water van 15.5 graden terwijl de luchttemperatuur meer dan 30 graden is. Ze wil een voorbeeld zijn voor oudere sporters en laten zien dat je nooit te oud bent om te sporten. Ze startte met de triatlon toen ze 60 was. Internationaal behoort ze tot de top in haar leeftijdscategorie en staat in het algemeen klassement (age-group ranking) gedeeld eerste, terwijl ze inmiddels tot een van de oudste sporters in haar leeftijdscategorie behoort (65-69 jaar).

Michiel van Rijn (28 jaar) werd in 2017 Nederlands Kampioen Kempo Kung Fu en nam deel aan het Wereldkampioenschap in Portugal. Michiel traint sinds 2015 bij de Houtense vechtschool More Chi Martial Arts en was eerder al eens vierde en derde geworden op het NK. Hij is een toegewijde leerling die hard werkt en graag leert. Door zijn doorzettingsvermogen en keihard te blijven trainen werd hij in 2016 tweede en in 2017 eerste op het NK. In april 2018 zal Michiel ons land opnieuw vertegenwoordigen op het WK Kempo, ditmaal in Boedapest, Hongarije. Door zijn prestaties is Michiel een voorbeeld geworden voor veel van de leerlingen van More Chi.

De 7e editie van het Sportgala Houten vindt plaats op maandag 5 februari 2018 in het Theater aan de Slinger. Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij sporters, sportverenigingen en vrijwilligers in Houten geëerd en gewaardeerd worden. Wilt u deze avond ook bijwonen, kijk dan voor het programma en het kopen van tickets op www.sportgalahouten.nl.

Uw stem uitbrengen op een van de sporters (en stemmen op iemand uit de andere categorieën) kan tot en met zondag 21 januari via www.houtensnieuws.nl.