• Hessel Appelhof vindt ruimte om te schieten en opent de score voor Schalkwijk.

    Richard Thoolen

Derby met spectaculair eind

't GOY Zondag vond de uitgestelde derby plaats tussen de heren-1 teams van 't Goy en Schalkwijk. Na een spectaculaire wedstrijd waarin beide ploegen periodes van overwicht hadden gekend gaf het scorebord als einduitslag 2-2 aan.

Richard Thoolen

AFTRAP De wedstrijd werd afgetrapt door wethouder Herman Geerdes die een pass gaf aan pupil van de week Stef Reinke. Stef mocht daarop de aanval inzetten op het doel van Schalkwijk om daar te gaan scoren. Beide teams begonnen energiek aan de wedstrijd, maar kwamen nog niet goed in hun spel. Het was 't Goy dat enigszins profiteerde van het thuisvoordeel en ten overstaan van bijna 500 mensen publiek meer de aanval koos. Door slordig spel kwam men echter niet tot uitgespeelde aanvallen en schotrijke kansen. Het was Schalkwijk die de schroom als eerste van zich afschudde en in de 12e minuut Hessel Appelhof op kansrijke positie vrij wist te spelen. Appelhof haalde hard uit en schoot met precisie de bal in de linker bovenhoek van het doel van 't Goy. Keeper Youri Langeweg kon de bal nog met zijn vingertoppen aanraken, maar dat bleek niet genoeg om hem het doel uit te kunnen werken.

AU Door dit doelpunt was 't Goy wakker geschud en zette een offensief in op jacht naar de gelijkmaker. Schalkwijk voelde de druk toenemen en koos er vaak voor om de bal zo hard mogelijk weg te trappen. Bij één zo'n actie werd Erik van Benthem zo hard in zijn gezicht getroffen dat staande tussen het publiek de 8-jarige David verzuchtte: "Als ik die tegen mijn hoofd had gehad,had ik best wel even moeten huilen." Van Benthem gaf echter geen krimp en met onverminderde energie werd de ene aanval na de andere ingezet. Er werd hard gewerkt, maar het mooie voetbal zou tot de tweede helft op zich laten wachten. Met de stand 0-1 wordt de rust bereikt.

ANALYSE Oud-trainer van 't Goy Nico Knoop heeft de wedstrijd gevolgd en geeft in de rust zijn analyse. Knoop: "Ze zijn te slordig in de opbouw en leveren de bal daardoor te vaak in. Ze moeten meer druk gaan zetten en beter combineren". Knoop heeft er alle vertrouwen in dat trainer Jerco de Bruin orde op zaken zal stellen en zijn nog jonge ploeg beter zal laten presteren.

BETER SPEL De 2e helft tapt 't Goy inderdaad uit een ander vaatje en zet Schalkwijk veel meer onder druk. Doelman Ramon Wieman wordt vaak belaagd maar weet zijn doel schoon te houden. Dan tegen de verhouding in, komt Schalkwijk op 0-2 door een score van Robbie Peek. De jongens van 't Goy geloven er nog steeds in en gaan er helemaal voor. Er wordt beter gevoetbald en mooie aanvallen opgezet. Een doelpunt kan niet uitblijven en 't Goy-aanvoerder Kevin van Rijn brengt met een prachtig afstandsschot de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Beide ploegen gaan dan tot het uiterste en willen winnen. Hierbij worden aan beide kanten de nodige overtredingen begaan die door scheidsrechter Peetoom bestraft worden met vrije schoppen en gele kaarten. Verzorgers van beide teams zijn nodig om spelers snel weer op te lappen met hun magische spuitbus. In de laatste minuut leidt een overtreding van Schalkwijk-verdediger Sjoerd van Eijden tot een strafschop die door Kevin van Rijn genomen wordt. Koelbloedig schiet hij de bal in de linker hoek. Met 2-2 verlaten de ploegen het veld.

Het bleef daarna nog lang onrustig in 't Goy.