Off-day handballers Houten

HOUTEN In een rechtstreekse confrontatie met nummer twee Limburg Lions hebben de handballers van Houten een pijnlijke nederlaag geleden. In thuishal De Dome werd de koploper in de nacompetitie van de ere-divisie met 27-37 afgedroogd door de bezoekers uit het diepe zuiden.

Beiden ploegen zijn inmiddels verzekerd van lijfsbehoud in de eredivisie en het publiek rekende in ieder geval op een sportieve strijd. Maar de Limburgers waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Via 1-3 en 2-5 klampten de Houtenaren bij 4-5 nog aan. Tot 5-8 bleef de schade beperkt, maar bij het aanbreken van de rust namen de Limburgers al een geruststellende voorsprong: 12-17.

Alphadeuren/Houten verkleinde het gat na de pauze nog een keer tot 13-17, maar raakte daarna de grip op de wedstrijd definitief kwijt. Via 17-24 liepen de bezoekers soepel uit naar 27-37. Het pijnlijke verlies betekende de eerste nederlaag van Houten in de nagelnieuwe eigen hal. De consequenties bleven echter beperkt; OCI-Lions blijft tweede, Houten behoudt de koppositie in de degradatiepoule van de ere-divisie. Alphadeuren/Houten speelt volgend weekeinde in Den Haag tegen rode lantaarndragen Hellas.