• Lex Kruis

Dames 1 VC Houten kampioen

HOUTEN Dames 1 van Volleybalclub Houten (VC Houten) is kampioen geworden van de derde klasse. Op zaterdag 18 maart werd in Sporthal de Molenwiek met 3-1 gewonnen van Jupiter. Door een slecht resultaat van de nummer 2 in de competitie op dezelfde dag werden de dames van VC Houten kampioen. Zij waren niet meer in te halen voor de naaste concurrentie in de competitie. Het was een spannend seizoen waarbij de dames er hard voor hebben moeten werken.

John van Amerongen

Het team moet terwijl ze al kampioen zijn nog twee wedstrijden spelen, maar zullen daarin ook voor de winst gaan zo verzekerde trainer/coach Gert Jan van Kooij.

Hoe mooi was het niet op 18 maart in een thuiswedstrijd in de Molenwiek in Houten met volle tribunes kampioen worden. Mooier kan haast niet. Het bestuur twijfelde nog even met de bloemen, maar gaandeweg de vierde set werd duidelijk dat de naaste concurrentie met twee sets achter stond. Wanneer Dames 1 van VC Houten de vierde set wist te winnen zouden ze die wedstrijd voldoende punten halen om kampioen te worden. "Maar dan moesten we die set nog wel even winnen", zo zegt Jeanet Visser, aanvoerdster van het team, die tijdens de wedstrijd niets wist van de resultaten van de concurrentie. Dat vertelde de coach ze niet. "Ik had er alle vertrouwen in", zegt Gert Jan. Na de eerste verloren set was bij zijn dames de spanning er uit. "Toen ging het beter lopen." Jeanet vertelt dat ze afgesproken hadden om lekker te gaan spelen. Maar misschien dachten ze aan het begin toch teveel aan de punten.

DOELSTELLING Aan het begin van het seizoen had Gert Jan zijn dames voorgehouden dat ze kampioen konden worden. De dames waren wat gereserveerder. Er waren vier nieuwe dames. Lonneke en Henriette van binnen de vereniging, en van buiten de vereniging zijn Claudia en Geertje nieuw gekomen. Samen met Bianca, Nanja, Marianne en Jeanet die twee jaar gelden al eens kampioen werden en toen vanuit de vierde klasse naar de derde klasse promoveerden, vormden ze Dames 1 dit seizoen.

De gereserveerdheid zat hem er in dat de dames er vanuit gingen dat het mogelijk wat tijd zou kosten om op elkaar ingespeeld te raken en als team lekker te gaan draaien. Na de eerste verloren wedstrijd raakten de dames beter op elkaar ingespeeld. "Het klikte ook tussen de dames", zegt Gert Jan. "We hadden het ook gezellig met elkaar en dan wil iedereen ook voor elkaar gaan", zegt Jeanet.

Alle volgende wedstrijden werden gewonnen, maar dat was soms niet makkelijk.

VC HOUTEN VC Houten heeft twee heren competitieteams en drie dames competitieteams. Verder zijn er nog een dames en een heren recreanten team en twee gemixte recreantenteams.

VC Houten kan nog spelers en speelsters gebruiken vooral ook om de competitieteams te versterken, ook tean dames 1. De vereniging is toegankelijk vanaf 18 jaar en volleybalervaring is gewenst.

U kunt gratis een aantal keer meetrainen om kennis te maken.

Info: www.vchouten.nl