• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Collectief Houten zet E&O opzij

HOUTEN De handballers van Stipt Payroll Houten zijn er zaterdagavond in geslaagd om de koppositie vast te houden door te winnen van Oosting E&O uit en in Emmen. De ploeg van Joop Fiege volgt Houten op slechts twee punten op de ranglijst. E&O startte met een voorsprong maar Houten kwam al snel langszij en nam de rest van de wedstrijd het voortouw. Houten won met 28-31 van E&O.

Hieronder een uitgebreide samenvatting

De eerste 3 minuten van de wedstrijd start Houten wat wisselvallig. Er is balverlies, een waarschuwing, een gele kaart, een schot over de goal van doelman Wouter Sijpkes.

Na 3.41 min. in de wedstrijd een tijdstraf aan Houten zijde en E&O komt op een 2-0 voorsprong.Zodra Houten weer compleet is zijn het Thies Berendsen en Riemer van Markus die Stipt Payroll op een 2-3 voorsprong zetten. Harmen Voogt heeft zich dan al geprofileerd met 3 reddingen en Houten heeft er zichtbaar veel zin in.De lange reis heeft de ploeg de energie gegeven om te bewegen want het tempo ligt hoog.Na een score van Stijn Hoefnagels en Luuk van Engelen zijn we 11 minuten ver in de wedstrijd en de stand is 2-5.E&O probeert met haar lange aanvallen en systeemspel van 3-3 naar 4-2 ruimte te creëren en dat lukt want Emiel Wehkamp scoort de 3-5.René Jaspers scoort de 4-5 middels een break-out maar wervelende Thies scoort zijn derde treffer van de avond en is het 4-6.Bij een stand van 6-7 krijgt E&O haar 1e 7-meter van de avond en die is raak en de stand gelijk, 7-7.Houten mist dan een vrije kans en het vasthouden van de bal levert E&O een tijdstraf op en met nog 11 minuten op de klok in de eerste helft is het 7-8 voor Houten.Ook Houten krijgt dan een 7 meter maar weet deze niet te benutten. E&O scoort in ondertal maar als snel weet Job Reumer de voorsprong te realiseren en is het 8-9.Job Reumer en Jorick de Bruijn, duo aanval/verdediging, verloopt vlekkeloos en een stand van 9-9  is het Luuk die een afvallende bal weet te bereiken en de 9-10 binnenschiet.E&O krijgt de 2e van de in totaal 9 7-meters en de stand is weer gelijk.De laatste 5 minuten van de 1e helft valt er nog een tijdstraf voor Houten, raakt E&O bij een schot op doel Harmen in het gezicht en vallen er nog 7 doelpunten. Houten weet vlak voor tijd via Job de voorsprong te houden en het schot van Toby Trouw in de laatste 2 seconden weet Houten te voorkomen. Ruststand 14-15.

Het is gezellig bij Houten op de tribune, er zijn niet heel veel supporters meegereisd maar de heren en dames doen vocaal niet onder voor het publiek van E&O. Op de E&O tribune zit hier en daar ook wat support voor Houten want niet iedereen wil een gehoorbeschadiging oplopen door het getrommel en getoeter.Een standbeeld voor degene die oordopjes heeft uitgevonden.De tweede helft begint met een vliegende start want E&O schiet in het blok en Riemer scoort een heerlijke break-out maar komt daarna ongelukkig terecht en kan helaas niet verder.Er zijn slecht 32 seconden gespeeld in de 2e helft.Rens van Kregten die onder de lat is gekomen bij Houten heeft 2 maal een stop en kan René Jaspers aansluiten met de 15-16. Hij heeft een heerlijke avond want hij is goed voor 12 scores waarvan 8 7-meters. Thies Stijn en Jarn van Gool maken er een ruime voorsprong van, 15-19.Houten verslapt niet. De strijdlust is enorm, de samenwerking in de dekking zo goed mogelijk en weet Thies na balverlies van E&O, Floor Lanphen van een pass te voorzien en hij scoort de 15-20.Floor is in de ploeg gekomen voor Riemer.Joop Fiege neemt na 4 minuten in de 2e helft bij deze stand een time-out.Dat geeft Rick Louw ook even de kans wat puntjes op de i te zetten.Door prima dekking aan de kant van Jorick en een mooie break-out weet Luuk de 16-22 te scoren en het gaat lekker!Na weer een 7 meter en score voor E&O, een onderschepping en break-out van Jorick met een pass op Thies kan de uitblinker zijn 7e treffer maken.E&O kan door een opeenstapeling van fouten toch weer aansluiten en Rick Louw neemt bij een stand van 20-23 een time-out.Er is dan nog dik een kwartier te gaan in de 2e helft.De Emmenaren scoren zelfs de 21-23 en krijgt Houten een tijdstraf en een 7 meter tegen en is de voorsprong door E&O weggewerkt tot aan 1 score, 22-23.Gelukkig zet Houten door en Floor en Jarn maken er een feestje van 22-25.Het is nog 11 minuten, heel spannend en Jarn schiet snoeihard de 24-27 binnen met een onderhands schot.De tijd tikt door, Houten kan het hoofd koel houden en blijft spelen en E&O is verslagen. Joop Fiege probeert de laatste 3 minuten met een time-out en offensief spel een achterstand van 4 scores weg te werken maar dat laten de Houtenaren niet gebeuren en gaan vrolijk door en kan Luuk met een loeihard schot in de kruising en Thies met een prachtige effectbal de eindstand bepalen op 28-31 en gaat de volle winst dezelfde 145 kilometer mee terug naar Houten.