• Bjorn de Klerk finisht in zijn laatste rit, de tijdrit, van de tour.

    John van Amerongen
  • Stijn van Dijk finisht in zijn tijdrit waarmee hij naar derde plaats zou opschuiven

    John van Amerongen
  • Celine Goes eindigt haar tour als beste meisje

    John van Amerongen

Bjorn de Klerk wint de Tour de Schalkwijk editie 2017

SCHALKWIJK Bjorn de Klerk heeft zondagmiddag 16 juli de 48ste editie van de Tour de Schalkwijk, die van 2017 gewonnen. Op zondag werd de laatste rit, een individuele tijdrit, verreden. Bjorn de Klerk wist deze te winnen met een tijd van 2 minuten en 54 seconden. Rens Odijk werd tweede met een tijd van 2 minuut en 55 seconden. Bjorn de Klerk wist alle ritten deze tour te winnen. De Tour de Schalkwijk werd zoals altijd afgesloten met een groots slotdefilé op de Brink in Schalkwijk.

Bij de start van de laatste tijdrit was de winnaar van de Tour eigenlijk zo goed als zeker Bjorn de Klerk. Voor de plaatsen twee, drie en vier was het nog spannend in deze laatste tijdrit. "Je moet fietsen voor wat je waard bent", zo moedigde tourspeaker Henk van Gestel de top tien van het klassement bij de tijdrit aan. Stijn van Dijk reed een goede tijdrit in 3 minuut 1. Zo goed dat hij de derde plaats in het Algemeen Klassement overnam van Jens Grotenbreg. Jesper de Klerk wist zijn tweede plaats in het Algemeen Klassement te behouden door 3 minuut 2 te fietsen. 

TOP DRIE De top drie van het Algemeen Eindklassement is: één Bjorn de Klerk, twee Jesper de Klerk en drie Stijn van Dijk. Op vier staat Jens Grotenbreg die in deze week lang op de derde plek stond. 

BESTE MEISJE Celine Goes sloot de Tour af als het beste meisje. Ze bracht met een slottijdrit van 3 minuut 3 het roze naar het slotdefilé op de Brink. Anouk Sturkenboom werd tweede in het meisjesklassement. Charlotte Endeveld eindigde als derde meisje.