• Bjorn de Klerk finisht als eerste in de etappe van dinsdag

  Tour de Schalkwijk
 • De achtervolgende groep finisht dinsdag na Bjorn

  Tour de Schalkwijk
 • Bjorn aan kop onderweg dinsdag

  Tour de Schalkwijk
 • Grote groep renners onderweg

  Tour de Schalkwijk
 • Bjorn aan kop van de kopgroep

  Tour de Schalkwijk
 • Bjorn de Klerk was ook een keer als eerste boven op de Lekdijk.

  Tour de Schalkwijk
 • De renners aan de start bij de Brink voor de etappe van dinsdag.

  Tour de Schalkwijk

Bjorn de Klerk soleert dinsdag naar de eindstreep

SCHALKWIJK Klassementsleider Bjorn de Klerk soleerde dinsdag in zijn gele trui naar de eindstreep. De renner reed vanaf de Achterdijk weg uit de kopgroep en reed alleen aan kop over de Lange Uitweg en de Jhr. Ramweg naar de finish. Hij slaat een grootse slag en wint met deze actie vele seconden voorsprong in het Algemeen klassement. Het was bekend dat hij blij is met de gele trui. Hij lijkt hem niet meer uit handen te willen geven.

Rens Odijk, die gisteren de kopgroep niet kon bijhouden, finishte vandaag knap als tweede. Vanaf de eerste beklimming van de Lekdijk vormde zich een grote kopgroep van zo'n 17 man. De kopgroep bleef lang bij elkaar. Tijdens de etappe van dinsdag waren er drie beklimmingen van de Lekdijk voor het bergklassement. Jesper de Klerk was een keer eerste bij zo'n beklimming. Noah Spaan kwam een keer als eerste boven. Ook Bjorn de Klerk liet zien dat hij kan klimmen en haalde een keer als eerste de top van de beklimming. In het bergklassement staan Stijn van Dijk en Bjorn de Klerk nu aan kop.

Door zijn solo sprokkelde Bjorn vele seconden voorsprong bij elkaar. Hij kwam met 12 seconden voorsprong over de streep op dinsdag. Hij staat na deze etappe eerste in het Algemeen klassement met een voorsrong van 21 seconden op de nummer twee, Jesper de Klerk. Sep de Kruijf staat derde op 23 seconden. Dan volgt Jens Grotenbreg op 24 seconden.

BESTE MEISJE Celine Goes blijft aan de leiding in het meisjesklassement. Ze zat mee in de kopgroep, maar ook haar naaste belagers kwamen in deze groep over de finish. Na de tweede etappe staan Anouk Sturkenboom en Evy van Zijl beiden op 5 seconden achterstand van Celine in het Algemeen Meisjesklassement. Daar kan deze week dus nog van alles gebeuren.

DIJKHUIS Deze dinsdag werd er ook voor het eerst gesprint voor het Dijkhuisklassement. Het gaat om een puntenklassement met strepen bij het Dijkhuis, een pand op de hoek van de Zuwedijk en de Provicialeweg. Bjorn de Klerk werd daar eerste gevolgd door Stijn van Dijk en Sep de Kruijf. Bjorn heeft daarmee ook de rode trui veroverd.

UITVALLER Ilja Miltenburg kwam na de prijsuitreiking van de etappe van dinsdag even haar verhaal doen bij tourspeaker Henk van Gestel. Dat was makkelijker dan hoefde ze het niet steeds opnieuw te vertellen. Zij heeft maandag bij de valpartij bij de start haar pols gebroken en kan niet meer mee doen.

Vanavond hebben de renners bonte avond en slapen bij de boer. Morgen staat in de avond de ploegentijdrit op het programma.