• Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops
  • Hanna Koops

Alphadeuren Houten dreigt nu echt aansluiting met top Eredivisie te verliezen

HOUTEN De handballers van Alphadeuren Houten, spelend in de Eredivisie, hebben zaterdagavond hun matige reeks niet kunnen omzetten in een thuisoverwinning tegen het Drentse Oosting E&O uit Emmen. Alphadeuren Houten kwam op het eind nog aardig terug, maar verloor zaterdagavond 12 november de thuiswedstrijd met 30-33 en dreigt nu toch echt de aansluiting met top van de Eredivisie te verliezen. De ploeg van Hans van Dijk is na een prima start in de competitie teruggevallen in een matige reeks wedstrijden en verliest hierdoor de aansluiting met de kop van de ranglijst.

John van Amerongen

Zijn Jarn van Gool en Thomas van Wijk weer fit,  is het nu Jorick de Bruijn die vanaf de bank mag toekijken met een schouderluxatie, opgelopen in de uitwedstrijd bij AHV Swift.

GEZELLIG DRUKKE DOMEIn een de gezellig drukke hal van The Dome kwam de thuisploeg zaterdagvond 12 november goed uit de startblokken en op een 4-1 voorsprong. Houten is gretig en het eerste doelpunt valt in de categorie "super", vanwege de mooie pass van Jarn van Gool op Stijn Hoefnagels. De ene pass volgt de andere op en zowel Harmen Voogt als de keeper van de gasten verrichten een aantal prima reddingen.

AANSLUITEN E&O ziet kans om weer aan te sluiten en na krap 9 minuten in de wedstrijd is de stand gelijk 4-4. Er vallen veel gele kaarten in het begin van de wedstrijd en beide ploegen krijgen een 7-meter toegekend. Alphadeuren Houten is een aantal keren slordig in de passing en de Emmenaren komen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en lopen uit naar 7-9. E&O komt in ondertal en Harmen Voogt voorkomt veel schade en speelt een prachtige break-out op Stijn die vervolgens Riemer van Markus voorziet van een pass en het is weer gelijk 9-9. De ploegen ontlopen elkaar niet veel, de doelpunten vallen om en om en met nog ruim 8  minuten op de klok neemt trainer/coach Hans van Dijk een time-out, de stand is dan 11-12.

RUSTSTAND Vlak voor rust, bij een stand van 15-16 vraagt de Emmense coach een time-out aan. Kort hierna heeft Harmen wederom een redding en maakt topscoorder Jarn zijn 5e doelpunt van de wedstrijd en is het 16-16. De handballers van Alphadeuren Houten komen dan weer een keer in ondertal en hier weet E&O van te profiteren. Het team scoort 16-17. Dit is de ruststand.

TIJDSTRAFFEN Na rust staat Houten nog korte tijd in ondertal. In die periode ziet E&O kans om de voorspong te vergroten naar 17-20. Een schot van Houten verdwijnt naast het doel en er zijn slechts 3.27 minuten gespeeld. Houten komt wederom in ondertal terecht. Harmen keert de bijbehorende 7-meter en Daan Molenbroek van de Emmenaren is een plaag met zijn afstandsschoten voor de dekking van Houten. Hij scoort 3 maal op rij en de stand is na 6.52 minuten in de tweede helft 18-23 en de tijdstraffen voor Houten volgen elkaar snel rap op. Sommige overtreding werden volgens de vaste volgers van Alphadeuren zwaar bestraft en niet altijd evenredig. Waar Houten meteen mag vertrekken komt er bij E&O een aantal keren alleen een bestraffend vingertje aan te pas.

OPPEPPEN Bij een stand van 18-25 pept Hans van Dijk middels een time-out zijn jongens op maar de onvrede heeft de overhand en E&O maakt gebruik van dit voordeel. Er sluipen fouten in, kansen verspeelt en met nog 10 minuten op de klok is de achterstand 22-29.Pepijn Teeuwissen komt bij de thuisploeg onder de lat en hij zit meteen goed in de wedstrijd.Houten kruipt dichterbij en bij een stand van 25-30 neemt de Emmense coach Edwin Kippers een time-out en brengt een aantal verse krachten binnen de lijnen.

ALPHADEUREN KOMT TERUG Houten maakt gebruik van deze kans en komt terug tot aan de 29-30 middels een doelpunt van Ilon Willems. Het publiek gaat er achter staan, er zijn dan nog ruim 4 minuten te gaan en de gelijkmaker hangt in de lucht maar het lukt Houten niet om hier zorgvuldig mee om te gaan. De winst gaat mee naar Drenthe. Eindstand 30-33.