• Tour de Schalkwijk

47ste  editie Tour de Schalkwijk start spoedig

SCHALKWIJK De 47ste editie van de Tour de Schalkwijk komt er aan. Van 10 tot en met 17 juli rijden de wielrennertjes weer door Schalkwijk en omgeving. De 100 wielrennertjes staan te trappelen om mee te doen. Ook de organisatie grotendeels bestaand uit oud-deelnemers van de Tour de Schalkwijk is volop in de weer om ook dit jaar een groot succes te maken van het wielerspektakel.

John van Amerongen

Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de Tour de Schalkwijk. Zo strijden dit jaar 100 rennertjes voor de winst van twee tijdritten, vijf etappes en een ploegentijdrit. Naast het fietsen doen de kinderen mee met vele activiteiten die speciaal voor hen in deze week worden georganiseerd. Zo is er het typisch Schalkwijkse polderen waarbij ze een tocht maken door sloten en weilanden in Schalkwijk. Ook logeren ze met zijn allen een nacht in de schuur van een boer.

VERKEERSHINDER Houdt in deze periode rekening met afzettingen in Schalkwijk en omgeving. Op de zondagen en de woensdagavond in het dorp Schalkwijk met afzettingen op doorgaande wegen. Verder in die week in de ochtenduren tijdens de etappes zo van 08:30 tot 10:30. OP de website van de Tour de Schalkwijk kunt u de routes bekijken.

DORPSFEEST Maar niet alleen de kinderen zijn volop in de weer, heel het dorp rukt uit om ze aan te moedigen en komt kijken bij de finish van etappes en bij de tijdritten op de zondagen en gaat naar de feesten en defilé. Meer informatie over het programma, de ritten  en de feesten op www.tourdeschalkwijk.nl

GELE TRUI Natuurlijk is de grote vraag wie wint en de gele trui mee naar huis neemt.Naast de felbegeerde gele trui wordt er ook gestreden voor de roze trui (beste meisje), de rode trui (Dijkhuisklassement), de groene trui (bergklassement) en de witte trui (beste 9-jarige).

VOORBEREIDINGEN De voorbereidingen zijn in volle gang. Met een spetterend tentfeest genaamd 'de Tourkriebels' op 9 juli presenteren de ploegen zich en begint de geweldige week. Op zaterdag 16 juli is iedereen van harte welkom op het afsluitende Brinkfeest.De fietsweek wordt op zondag 17 juli tijdens de laatste tijdritten beslist en om 15.00 uur afgesloten met het defilé. Alle rennertjes krijgen hier een prijs, de winnaar de gele trui, maar anderen bijvoorbeeld de 'klets liever dan ze fietst-prijs' of vele  andere leuke prijzen. Alle renners komen aan bod.

LOTERIJ Op het defilé worden ook de winnaars van de loterij bekend gemaakt. Loten zijn verkrijgbaar aan de deur en tijdens de tourritten. De organisatie van de Tour de Schalkwijk rekent erop dat iedereen weer van de partij zal zijn.