Zo creëer je een fijne slaapkamer

02-12-2019, 15:18 |Van onze partner

Een fijne slaapkamer hebben is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Wist je dat je wel een derde van je hele leven in de slaapkamer doorbrengt? Daarom is het belangrijk dat je je hier op je gemak voelt en dat je goed tot rust komt. Er zijn een aantal tips waardoor jij zorgt dat je een heerlijke slaapkamer krijgt en die lees je in dit artikel. 

Kies een goede indeling
Je slaapkamer goed indelen is erg belangrijk, omdat dit voor veel rust zorgt. Een voorbeeld hiervan is je kamer indelen volgens de regels van feng shui. Feng shui is een Chinese leer die ervoor zorgt dat energie terugkomt op plaatsen waar dit ontbreekt. De belangrijkste regels zijn dat er geen tv aanwezig mag zijn in de kamer, daarnaast mag het bed niet onder een raam staan. Ook is het belangrijk dat je vanuit je bed de deur ziet en niet vanuit je bed jezelf ziet via een spiegel. Ook een opgeruimde kamer is erg belangrijk. 

Zorg voor genoeg ruimte
Je wilt uiteraard wel genoeg ruimte hebben in je slaapkamer, zodat je genoeg plaats hebt voor een lekker bed, al je kleding of zelfs een bureau. Als je een kleine kamer hebt, dan is het verstandig om voor een kast met schuifdeuren te gaan. Deze hebben namelijk minder ruimte nodig. Wanneer de kamer echt te klein is, is het verstandig om te kijken naar een vergroting van je slaapkamer. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een dakkapel te kopen en te laten plaatsen, hier krijg je een aardige hoeveelheid ruimte terug. Is een dakkapel alsnog te klein, dan is een dakopbouw ook mogelijk. Hierdoor heb je er een hele extra kamer bij, maar het is alleen wel zo dat de kosten voor een dakopbouw een stuk hoger liggen dan voor een dakkapel.

Gebruik de juiste kleuren
De mens is zeer te beïnvloeden door kleuren en dit gaat onbewust. In de slaapkamer zijn kleuren hierdoor ook erg belangrijk, je wilt bijvoorbeeld geen drukke felle kleuren. Goede kleuren om te nemen zijn wit, zwart, beige, donkerbruin of andere aardetinten. Deze kleuren bieden rust, waardoor je rustig uitgerust wakker wordt of gaat slapen. 

Zorg voor een gezonde slaapkamer
Naast de visuele opties zoals de indeling of de kleur, zijn ook de leefomstandigheden erg belangrijk. Voor een gezonde slaapkamer is het belangrijk dat er genoeg frisse lucht is en dat de temperatuur aangenaam is. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig de ramen open zet en zorgt voor een goede ventilering. Check daarnaast of de isolatie van je slaapkamer goed is, zodat in de zomer de kamer niet te warm is en in de winter niet te koud.