Geld lenen boven 65 jaar

24-01-2020, 10:38 |Van onze partner

We worden tegenwoordig steeds ouder. Wie 65 jaar of ouder is zit niet meer achter de geraniums, maar staat nog midden in het leven. Dat betekent dat je ook gewoon wensen hebt waarvoor je soms wat extra geld nodig hebt. Helaas wil niet elke kredietverstrekker daaraan meewerken. Het is voor 65 plussers dan ook vaak lastig om een lening te vinden. De meeste kredietverstrekkers hanteren namelijk een maximum leeftijd voor het verstrekken van een lening. Gelukkig wordt deze leeftijdsgrens wel steeds meer opgeschoven. Was vroeger de maximum leeftijd voor een lening bijna overal 68 jaar, tegenwoordig sluit je ook met 74 jaar nog een lening af. Al zijn hier vaak wel voorwaarden aan verbonden:

  • Het maximum leenbedrag is voor 65 plussers vaak lager
  • De looptijd is voor senioren meestal korter

Geld lenen 65 plus
Ben je ouder dan 65 jaar en wil je graag geld lenen? Dan kun je bij een aantal kredietverstrekkers een 65 plus lening afsluiten, in de vorm van een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Vooraf weet je dus precies hoeveel de 65 plus lening je uiteindelijk kost.

Voorwaarden 65 plus lening
Vaak gelden er voor senioren wel strengere voorwaarden. Zo is bijvoorbeeld de looptijd korter of het maximum leenbedrag lager, dan bij een normale lening. Dit heeft met name twee redenen:

  1. Over het algemeen werken 65 plussers minder. Hierdoor zijn de inkomsten lager en is de bestedingsruimte kleiner.
  2. Ook is de kans op overlijden groter als je ouder bent. Een lange looptijd neemt dan een groter risico met zich mee.

Waarop letten bij 65 plus lening vergelijken?
Het is altijd slim om meerdere leningen met elkaar te vergelijken. Dat geldt ook voor 65 plus leningen. Een aantal zaken waar je speciaal even naar moet kijken zijn:

  • De leenrente
  • De looptijd
  • De voorwaarden

Leenrente 65 plus lening
De rentes van seniorenleningen verschillen enorm. Soms wel 5 procent. Hierdoor zijn sommige 65 plus leningen per jaar wel honderden euro’s duurder dan andere seniorenleningen. Door goed de rentes met elkaar te vergelijken bespaar je dus niet alleen op je lening, het zorgt ook voor meer bestedingsruimte. Hierdoor leen je een groter bedrag als 65 plusser.

Geld lenen boven 65 jaar en looptijd
Kijk ook goed naar de looptijd van de seniorenlening. Dit is de tijd waarbinnen je de lening moet terugbetalen. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Dit lijkt interessant. Maar hoe langer de looptijd, des te langer je rente betaalt en hoe duurder de lening is. Kies dus altijd een zo kort mogelijke looptijd tegen maandlasten die je makkelijk kunt dragen.

Voorwaarden geld lenen 65 plus
Als laatste is het slim om de verschillende voorwaarden te checken. Zo stellen sommige kredietverstrekkers namelijk een maximum looptijd in. Hierdoor worden je maandlasten hoger of kun je minder lenen dan je eigenlijk wil. Ook is het slim om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Op die manier laat jij je nabestaanden niet met een lening achter.

Tip! Als 65 plusser een lening aanvragen? Vergelijk dan eerst heel makkelijk het grootste aanbod leningen online. Zo vind je gegarandeerd de seniorenlening met de laagste rente voor jouw persoonlijke situatie en weet je dat niet onnodig te veel betaalt!