Drie crossmotoren van voormalig Nederlands kampioen gestolen

14-01-2020, 14:41 |Van onze partner

Drie crossmotoren zijn op 7 januari gestolen bij Koos Dijkstra, een voormalig Nederlands kampioen motorcross. De dieven hadden de deur van zijn schuur in Witten opengebroken, waarna ze drie crossmotoren hebben meegenomen. Aan een van de motoren heeft Dijkstra voornamelijk goede herinneringen, hij gebruikte deze namelijk om in Assen mee te strijden om de wereldtitel motorcross in de veteranenklasse. 

Daarnaast is deze gestolen crossmotor ook nog eens erg herkenbaar. Het is namelijk een felrode tweewieler met gele vlakken waarop het nummer 66 staat in het zwart. De andere twee motoren die door de dieven zijn meegenomen zijn van de zoon en dochter van Koos Dijkstra. Eén exemplaar heeft een zwart ontwerp met rode en witte details. Ook het nummer 85 staat groot in het wit op de zijkanten van de motor. De laatste gestolen crossmotor is juist felrood met witte en zwarte details. Hierbij staat het nummer 6 op de achterzijde van de zijkanten gedrukt in het zwart.

Koos Dijkstra laat het er niet bij zitten. Hij heeft zelf de diefstal bekendgemaakt op zijn Facebook. Dit bericht is inmiddels al bijna 2 duizend keer gedeeld. Hiervan is de voormalig kampioen onwijs onder de indruk, zo laat hij weten in een interview met RTV Drenthe: “Ik plaats bijna nooit iets op mijn account, dus dit is echt positief”. Daarnaast heeft Dijkstra ook aangifte gedaan bij de politie. Zelf weet hij niet hoe de diefstal kon plaatsvinden aangezien de motoren harstikke zwaar zijn: “Zo’n 80 tot 105 kilo”. Koos Dijkstra heeft inmiddels ook op Facebook geplaatst dat hij een beloning van 1000 euro zal uitloven voor de gouden tip waardoor motoren terugkomen bij hem en zijn familie. 

Met een motorverzekering kan diefstal verzekerd worden, al is dit niet het geval bij een WA verzekering. Hierbij wordt alleen de schade aan anderen gedekt. Bij de WA Beperkt Casco optie komt de diefstal er wel bij, net zoals brandschade. Bij WA Volledig Casco, oftewel All-Risk, wordt zelfs de schade aan je eigen motor gedekt. Een motorverzekering vergelijken kan hiervoor erg handig zijn, maar dan moet je dus wel letten op het type verzekering.