Dit zijn de woontrends van volgend jaar

27-01-2020, 09:41 |Van onze partner

Wil jij je woning een kleine opknapbeurt geven in het nieuwe jaar? Laat je dan inspireren door de nieuwste woontrends die 2020 te bieden heeft. Er zijn talloze manieren waarop jij je huis trendy en sfeervol maakt, van nieuwe kleuren op de muur tot mooie accessoires.

Donkere accenten
De afgelopen jaren was een licht interieur helemaal in. Nu mag je weer met wat donkere accenten gaan spelen, die je woning net wat meer warmte en diepte geven. Verwerk deze donkere kleuren in je meubilair of in andere details zoals je deurbeslag of kozijnen. Kies ervoor om je huidige kozijnen te vervangen en ga voor kunststof exemplaren met een diepere kleur, zoals zwart, donkerblauw of grijs. Wat kost een kunststof kozijn? Dat is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, maar deze kozijnen zijn hoe dan ook onderhoudsvriendelijk.

Trendy kleuren
Ieder jaar staan er weer een aantal nieuwe kleuren centraal die jouw woning een verfrissende look geven. Het is niet nodig om al je muren in deze kleuren te verven. Laat deze kleurtrends je leiden bij het uitzoeken van nieuwe accessoires. Deze zijn gemakkelijk te vervangen en bepalen de sfeer in je woning. In 2020 zijn kleuren zoals okergeel, vintage roze, diepblauw en terracotta helemaal in. Laat je inspireren door natuurlijke kleuren en speel met verschillende tinten.

Hybride woonstijlen
Het is niet langer nodig om één woonstijl uit te kiezen en deze als leidraad te gebruiken voor je interieur. Het is veel leuker om het beste van twee wereld te verenigen. Combineer industriële stijlen met een landelijk interieur, of kleed je Scandinavische meubels aan met enkele moderne elementen. Deze hybride woonstijlen brengen vaak een goede dosis levendigheid met zich mee. Ze zorgen er bovendien voor dat jij eindeloos kunt mixen en matchen met meubels, accessoires en kleuren. Niets is te gek en alle stijlen zijn met elkaar te combineren.

Natuurlijke materialen
Materialen zoals hout, steen en metaal zullen een steeds grotere rol gaan spelen in het interieur. Dat is alleen maar goed, want deze materialen brengen ontzettend veel warmte met zich mee. Je ziet ze niet alleen terug in robuuste meubelstukken, maar ook accessoires. Denk aan prachtige houtsneden voor aan de muur, metalen beelden en knusse gebreide kussenslopen van kleurrijk wol. De vele texturen van natuurlijke materialen maken je interieur levendig, terwijl ze ook moeiteloos met elkaar te combineren zijn.