Sportvrijwilliger van het Jaar

 

Joyce Schabracq

Joyce Schabracq

Sportvereniging: Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons

Waarom genomineerd voor Sportvrijwilliger van het Jaar:

Joyce heeft vanuit eigen initiatief een nieuwe spelvorm, Slowpitch Softbal, geïntroduceerd binnen de vereniging. In 2017 is een nieuw team, met de naam Dragons Squad, gestart. Het team bestaat inmiddels uit meer dan 15 mensen en heeft deelgenomen aan door de KNBSB georganiseerde wedstrijden en een groot aantal toernooien. De inspanningen van Joyce zijn ook de KNBSB opgevallen. Ze is dan ook in de loop van het seizoen uitgenodigd voor het lidmaatschap van de landelijke werkgroep die Slowpitch in Nederland verder moet stimuleren.

 

Zwemcommissie GoSwim

Zwemcommissie GoSwim

Sportvereniging: Zwem- en waterpolovereniging GoSwim

Waarom genomineerd voor Sportvrijwilliger van het Jaar:

Vanaf halverwege 2015 is dit groepje enthousiaste zwemmers de uitdaging aangegaan en hebben zij GoSwim weer op de kaart gezet in de zwemwereld. Na het opstappen van het toenmalige voltallige trainersteam en geen afvaardiging meer van het wedstrijdzwemmen in het bestuur, hebben deze vijf zwemmers de koppen bij elkaar gestoken en zijn zij planmatig en met vol enthousiasme aan de slag gegaan. Met als groot succes dat de zwemploeg afgelopen seizoen gepromoveerd is naar de 2e klasse.  

 

Peter Klomp

Peter Klomp

Sportvereniging: Stichting Gehandicaptenbelangen Houten (SGH)

Waarom genomineerd voor Sportvrijwilliger van het Jaar:

Peter zet zich al jaren in voor SGH zwemmen. Niets is hem te veel om de deelnemers het naar zijn/haar zin te maken. Peter is een man van het eerste uur van de zwemgroep en doet dit werk al meer dan 10 jaar.

Door zijn ervaring als mantelzorger is hij binnen de zwemgroep ook een soort luisteraar /adviseur die een verhaal aanhoort en komt dan met een advies. Hij cijfert zichzelf met regelmaat weg, recentelijk nog. Een paar weken na een zware hernia operatie staat Peter weer aan de kant van het zwembad.

 

Stem nu op je favoriet