• Kees van Dalen opent de nieuwe studio van Omroep Houten

    Martin Monkel

Nieuwe studio Omroep Houten geopend

HOUTEN Op 8 juni heeft Kees van Dalen, wethouder voor onder meer Communicatie, de vernieuwde studio van Omroep Houten geopend. ,,Omroep Houten hoort hier gewoon thuis''. Paul van Ruitenbeek, voorzitter van de omroep, spreekt zijn dank uit aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. ,,Wij zij al bijna 10 jaar lang een stabiele factor in het medialandschap''.

Martin Monkel

OPENING Met een druk op de knop licht het bord 'on air' op en start Kees van Dalen de rechtstreekse uitzending over de opening van de nieuwe studio. ,,Wat een ontzettend mooi moment voor Omroep Houten en heel Houten. Niet meer weg te denken uit de samenleving, boven op het nieuws, aanwezig voor een rapportage van diverse evenementen, maar ook als het gaat om persoonlijke verhalen van inwoners. Wij zijn er trots op en we zien dat de omroep zich professionaliseert. Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe studio en heel veel succes er mee.''
Aansluitend geeft Paul van Ruitenbeek aan dat de studio nu wel mooi verbouwd is en er fantastisch uitziet, maar dat het de afgelopen periode wel spannend is geweest. ,,In 2017 hebben we, ook op initiatief van de gemeente, eens gekeken of we zouden kunnen samenwerken met anderen in een soort lokaal mediacentrum. Toen er problemen kwamen met het dak van Schoneveld was het helemaal de vraag of we hier wel konden blijven en onder welke omstandigheden.''  Volgens Van Ruitenbeek is de lokale omroep er voor het nieuws en voor achtergrondverhalen, niet alleen via de radio maar ook via de website. ,,Wij hebben een specifieke omroep met heel veel enthousiaste vrijwilligers en wij kiezen heel bewust voor lokaal. Wij zijn er voor Houten!''

OMROEP Volgens hoofdredacteur Gerard Hurkmans is met de verbouwing van de studio een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. ,,Als Schoneveld toch overhoop gaat'' zegt hij, ,,dan bouwen wij ook aan onze service. We hebben een nieuwe radio-automatisering geïnstalleerd met beter geluid en we hebben webcams aangebracht. Daarvoor moest echter wel de verlichting worden aangepast. Zo is een aantal projecten in een keer uitgevoerd. Belangrijk is ook dat we nu beschikken over airconditioning en we er nu fatsoenlijk kunnen werken. De ruimte onder het dak kan vooral in de zomer toch behoorlijk warm zijn''. De omroep kent ongeveer 80 vrijwilligers, die niet alleen allerlei programma's maken, variërend van sport, politiek, ouderen en uitzendingen die vooral op de jeugd gericht zijn. Ook zijn er op de achtergrond veel technici bezig om de meestal live uitzendingen te verzorgen en voor het delen ervan via de website.

COMMUNICATIE ,,Omroep Houten is niet meer weg te denken uit de samenleving'' zegt wethouder Van Dalen. ,,Ze brengen op verschillende manieren nieuws voor de inwoners. Het is een heugelijke dag dat zo'n mooie ruimte met verbeterde omstandigheden beschikbaar is. En het past in de renovatie van Schoneveld die over een paar weken wordt afgerond''. Op de vraag of het bestuur van Houten ook voldoende aan bod komt zegt Van Dalen: ,,Ik wel zelf ook regelmatig mijn verhaal vanuit het dagelijks bestuur vertellen.'' Als voorbeeld noemt jij de Perspectiefnota met de voornemens van het college voor het komende jaar die binnenkort wordt besproken.