• De kinderen gaan twee weken in de zomervakantie naar de Zomerschool.

    Zomerschool Houten
  • Zomerschool Houten
  • Zomerschool Houten
  • Zomerschool Houten
  • Zomerschool Houten
  • Zomerschool Houten

Zomerschool in Houten

HOUTEN  Dit jaar is er voor de derde keer een zomerschool in Houten. Midden in de zomervakantie gaan nieuwkomers van 3 tot 14 jaar oud, twee weken naar school. Dit zijn kinderen die de afgelopen jaren uit gevaarlijke gebieden in Syrie en Eritrea naar Nederland zijn gekomen. Zij hebben door oorlog en door andere moeilijke omstandigheden vaak weinig onderwijs gehad. Nu moeten ze snel Nederlands leren, maar ook alle andere dingen die je op school leert, moeten nog aangeleerd. 
Tijdens deze twee weken krijgen ze dansles, muziekles, beeldende vorming, sport, natuurles, heel veel taalles en ze zijn sociaal samen met elkaar bezig. 
Alle ouders helpen een dag mee op school, zo zien zij ook wat de kinderen doen op school. 

De zomerschool is een prachtig en uniek project, hierdoor gaan de kinderen zonder terugval na de vakantie weer naar school. Kinderen zijn anders vaak veel net geleerde dingen weer vergeten. Ook hebben zij na de vakantie nu belevenissen om te vertellen en veel nieuwe ervaringen opgedaan. Ze hebben Houten beter leren kennen, door de natuurlessen en het bezoek aan de kinderboerderij.  Nu is het niet alleen feest, elke dag volgen ze twee uur taalles. Dit alles is mogelijk door een samenwerking tussen de gemeente, het onderwijs en het sportpunt, de culturele organisaties in Houten, zoals Jocas, de docenten van Theater Aan de Slinger, Stardance, de kinderboerderij en de NME en de Rotary. 
De zomerschool duurt tot en met 17 augustus, met een dansvoorstelling door de kinderen wordt het afgesloten