• Marieke van der Zeyst, Huid- en Oedeemtherapie Houten

    Huid- en Oedeemtherapie

Niet blij met rode wangen?

HOUTEN Stoor je je aan je rode wangen? Of baal je van de rode of blauwe bloedvaatjes in je gezicht? Marieke van der Zeyst, eigenaar van Huid- en Oedeemtherapie Houten, hoort vaak hoe vervelend mensen dit vinden. "Het heeft effect op hoe je je voelt: onzeker, ongemak of zelfs schaamte. Een laserbehandeling kan uitkomst bieden. Maar een behandeling met een laser klinkt spannend en vaag. We krijgen er vaak vragen over." Daarom deelt ze antwoorden op veelgestelde vragen.

Er zijn verschillende manieren waarop bloedvaatjes zichtbaar worden in het gezicht. Van rode vlekjes tot kersenwratjes, van zichtbare blauwpaarse vaatjes tot rode plekjes. Marieke: "Behandeling met de vaatlaser is voor al deze aandoeningen een effectieve behandeling."

Veel mensen vragen zich af of de laser schadelijk is voor de huid en of een behandeling pijn doet. "Lasertherapie bij bloedvaatjes is niet schadelijk voor je huid, mits de behandeling vakkundig wordt uitgevoerd. Als er een goed beeld is van je huid en gezondheid, en de laser hierop vakkundig wordt ingesteld, dan is het een veilige behandeling, zonder je huid te schaden."

NIET PIJNLIJK Een laserbehandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn, vertelt Marieke. "Tijdens de laserflits voel je een lichte prikkeling die vrijwel direct weer wegtrekt. De huid blijft nog enige tijd wat warm aanvoelen."

Wat veel mensen volgens Marieke niet weten, is dat lasertherapie niet goed werkt op een gebruinde huid. De herfst en winter zijn daarom goede perioden voor een laserbehandeling. "Wanneer je huid gekleurd is door de zon, reageert ook het pigment in de huid op het laserlicht. Dat is juist niet de bedoeling."

EFFECT NA BEHANDELING Hoeveel behandelingen volstaan voordat je verlost bent van rode wangen of storende bloedvaatjes in je gezicht? "Dat hangt af van de hoeveelheid bloedvaatjes, de dikte ervan, je gezondheid, levensstijl, en eventueel medicijngebruik. De één is blij na één behandeling, de ander heeft meerdere behandelingen nodig. Dat kunnen we snel inschatten."

Ook over de periode erna wordt meegedacht. "Eerst is je huid wat rood, maar dat trekt binnen enkele dagen weg. Direct na de behandeling mag je je huid licht koelen met een koude doek. Je huid moet de kans krijgen om af te koelen. Gebruik geen crème, zalf of lotion tot de volgende dag, want die houden de warmte juist vast."

Een laserbehandeling kan afhankelijk van de polisvoorwaarden van de zorgverzekering vergoed worden. Laserbehandelingen worden ook ingezet voor ongewenste haargroei, littekens of pigmentvlekken.

p I: Huid- en Oedeemtherapie Houten, Hofspoor 2 Houten
W: www.jouwhuidtherapeut.nl
T: 088-3203653