• v.l.n.r. vooraan: Willeke Bruins, Kelsey Hardeveld. Achter: Jennifer van Maurik, John Bruins, Yvonne Röhrich, Giovanni Mulder, Bob Meier

    De Beren

De Beren Houten

HOUTEN John en Willeke Bruins zijn per 4 november de nieuwe franchisenemers van de Beren Houten. Hij en zijn vrouw hebben de zaak overgenomen van zijn broer en schoonzus die samen een nieuwe uitdaging hebben gevonden bij de Beren in Veenendaal. John en Willeke zijn samen met hun team vastberaden en gemotiveerd om de goed lopende zaak naar een nog hoger niveau te tillen.

,,Iedereen is belangrijk" vertelt John. ,,Ik verwacht dat iedereen voor elkaar klaarstaat en bereid is om te helpen. Zo sta ik als dat nodig is in de spoelkeuken en brengt de kok wel eens gerechten naar een tafel." Het personeel moet onderling een echt team vormen.

Het aantal Beren restaurants, de kwaliteit en diversiteit is ontzettend toegenomen in de afgelopen jaren. ,,De gasten kunnen in een ongedwongen en gezellige sfeer lekker eten"- zegt Willeke. ,,Wij zijn gastgericht, waarbij kwaliteit en hygiëne tot onze topprioriteiten behoren."

In de Beren Houten is het mogelijk om niet alleen privé, maar ook zakelijk in de gezellig en ruim opgezette omgeving te genieten van een uitgebreide menukaart. Met de High Tea, High Beers en High Wines gaan de Beren mee met actualiteiten van de dag en de houtskoolgrill zorgt voor die nog fijnere smaaksensatie van een malse tournedos. ,,Het geeft mij een goed gevoel als wij iets extra's kunnen geven aan de gelegenheid van onze gasten." zegt John.

Het restaurant is dan ook toegankelijk voor jong en oud. De gasten kunnen in de zomer op een groot buitenterras plaatsnemen, het binnenterras is het hele jaar geopend. Naast toegang tot verschillende winkels vind je hier ook het Beren springkussen. De kinderen kunnen hier gebruik van maken zodat ouders onder het genot van een hapje en drankje lekker rustig kunnen genieten, kinderen krijgen een kleurplaat met een eigen menu kaart erop en kunnen binnen ook nog op de Disney tv.

Om te blijven vernieuwen staat er ieder kwartaal een nieuw driegangen keuze menu op de kaart dat past bij het seizoen. Er zijn regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen en/of leuke activeiten. Zo komen er 23 en 24 november twee Pieten helpen in de bediening en is op die dagen een kindergerecht gratis bij een hoofdgerecht. Ook het kerstthema wordt serieus genomen, de Beren Houten zal vanaf 3 december in kerstsfeer gehuld zijn en is op beide kerstdagen geopend. Om het jaar helemaal goed af te sluiten is de gehele maand december iedere tweede lunch gratis.

Het restaurant is een erkend leerbedrijf voor bijvoorbeeld leerlingen van de koksopleiding. Naast begeleiding en stage hebben ze -als ze in het team passen- doorgroei mogelijkheden. Zo is de nu chef-kok als leerling, en de vestigingsmanager onderaan de ladder begonnen. Ze zijn allebei meer dan twaalf jaar geleden bij het toenmalig Bickel Beer in dienst gekomen.

De restaurants van de Beren bestaan sinds 1984. Inmiddels zijn er 42 filialen en 24 bezorgrestaurants verspreid over Nederland.

,,Volgend jaar bestaat de Beren Houten 15 jaar," zegt John. ,,We gaan groots uitpakken in één maand, we zeggen nog niet in welke dus houdt ons in de gaten."

Er is nog ruimte voor reserveringen tijdens de kerstdagen.

Meer informatie: Restaurant de Beren Houten, Duwboot 22 in Houten. Telefoon: 030-6390223