'Zaaien en Oogsten - wonderlijk die natuur!'

SCHALKWIJK Vier seizoenen die niet zonder water kunnen, in een tentoonstelling met beelden en attributen van toen en nu vanaf 29 oktober in de H. Michaëlkerk. Zondag 29 oktober opent de heer Wim van Wijk (oud voorzitter LTO) aansluitend aan de viering van 9.30 tot 10.30 uur, om 11.00 uur met een plechtige handeling de jaarlijkse tentoonstelling in de H. Michaëlkerk. Elk jaar kiest de organisatie voor een thema dat mensen in brede zin aanspreekt. De natuur raakt vanzelfsprekend iedereen. We zijn verwonderd over de kringloop van de seizoenen. En over de mens die daarin z'n plek inneemt.

In dit kerkgebouw organiseert men voor het vierde jaar op een rij een aansprekende tentoonstelling. Met een dergelijk evenement komen mensen met elkaar in contact, gaan ze samen werken, komen er ideeën en ontstaan er gesprekken en ontmoetingen. Deze keer is de start gepland op een wel heel toepasselijke dag: de zondag van de Oogstdankviering. Men staat dan stil bij de opbrengst van het land en het seizoen. Dit heeft natuurlijk een directe link naar de inhoud van de tentoonstelling. Elke keer combineert men het bekijken van interessante dingen met iets anders. Vorig jaar waren dit bijvoorbeeld boeiende lezingen. Dit jaar zijn er leuke en leerzame workshops gepland. Elke zondagmiddag start rond 14.00 uur een workshop. Zo kunt u uw bezoek combineren. Bloemschikken met oogstmateriaal, Molenaars aan het werk en aan het woord; Water duurzaam wereldwijd; De jacht; Jam en appelmoes maken. Leuk en interessant voor jong en oud. Op de laatste dag van de tentoonstelling: zondag 26 november, vindt er een bakwedstrijd plaats. Vanaf 13.00 uur kunnen - alleen zelfgebakken - appeltaarten worden ingeleverd. Deze worden gedurende de middag door de bezoeker van de tentoonstelling beoordeeld. Rond 15.00 uur is bekend wie de MeesterAppeltaartenBakker van Schalkwijk en Tull en 't Waal is geworden. Het is duidelijk: dit alles wil je meemaken!

Start 'Zaaien en Oogsten' zondag 29 oktober rond 11.00 uur. Openstelling tentoonstelling elke zondag: 13.00 tot 16.00 uur. Workshops beginnen om 14.00 uur (behalve de eerste, die begint om 13.00 uur). Zondag 26 november Bakwedstrijd.