WRAP training De Uitdaging

HOUTEN Op donderdag 14 maart gaat de training WRAP weer van start in Houten.WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan en het is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. De WRAP training wordt gegeven bij inspiratiehuis De Uitdaging in Houten, boven de bibliotheek op de 3e verdieping. Er zijn nog een paar plekken vrij.

De baas zijn over je eigen leven. Dat voelt goed! WRAP helpt je om de regie over je leven (weer) op te pakken. Er kunnen allerlei redenen zijn, in jezelf of in je omgeving, waarom je niet komt tot wat je eigenlijk wilt in je leven. Van op gang komen in de ochtend tot de zin van je leven (terug)vinden. WRAP is een praktische training om aan je welbevinden te werken, door een persoonlijk plan te maken. WRAP is er voor iedereen en wordt gegeven door ervaringsdeskundigen.

Wat is WRAP?Het is een training waarin je een persoonlijk plan maakt. Stap voor stap pas je acties in je dagelijks leven toe, die goed bij je werken. Dat weet je, omdat je werkt vanuit je eigen ervaringen. En als deelnemers leer je ook van elkaar. Ervaringen van anderen kunnen steunend en inspirerend zijn, ook al is het echt jouw plan waar je aan werkt.

Hoe werkt WRAP?De basis van WRAP is de gereedschapskoffer voor een goed gevoel. Je beschrijft wat je nodig hebt om je goed te voelen. Dat kan over alle facetten van je dagelijks leven gaan. Vervolgens werk je in zes stappen uit wat je zelf kunt inzetten om dat te bereiken en om te voorkomen dat je uit balans raakt.

WRAP richt zich op kracht in plaats van klacht. Dat doen we door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn de kernbegrippen van herstel. Het plan is vooral gebaseerd op wat je goed doet. De methode is geen kant-en-klaar recept. Het is een praktisch instrument dat je ruimte, vertrouwen en perspectief kan bieden.

Start
Iedereen is welkom om deel te nemen.
De training wordt aangeboden door inspiratiehuis De Uitdaging in Houten en start op donderdag ochtend van 09.30 tot 12.00. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten.
Er zijn aan deze training geen kosten verbonden.
Adres: Onderdoor 158, 3e verdieping boven de bibliotheek.
Voor meer informatie en/of aanmelden:
www.deuitdaginghouten.com
Email: peersupporthouten@lister.nl
Of telefonisch bereikbaar op: 06-83802804