• Kwartetten met schatten uit de natuur

    Groene Maatjes

Winterworshop Opvoeden in het groen

HOUTEN Veel jonge ouders zijn zich bewust van het belang van de natuur in de opvoeding van hun kind. De natuur is gezond en nodigt uit tot bewegen. Hierdoor ontwikkelt het kind motoriek en zelfvertrouwen. Maar wat kun je als ouders doen om die doelen te bereiken?

De projectgroep 'Groen doet goed Houten' onderstreept het belang van de natuur voor jonge kinderen. De workshop 'Opvoeden in het groen' geeft hier invulling aan. Doel is om buiten samen lekker bezig te zijn. Groene Maatjes werken samen met pedagogisch medewerkers van de opvangorganisatie Kind & Co.

De workshop is bedoeld voor ouders en kinderen van 4 – 7 jaar, maar jongere en oudere kinderen komen ook aan bod, want het is een gezinsactiviteit.

Tijdens de workshop komen verschillende spellen en activiteiten aan bod om samen met je kind in de natuur te doen. Alle zintuigen worden hierbij gebruikt. Activiteiten zijn een estafette van herfstbladeren en speuren naar spinnen. De eekhoorn leidt het aanleggen van een wintervoorraad aan en er wordt afgesloten met een herfstschilderij op een web.

De winter workshop is op vrijdag 23 november van 15.00 – 17.00 uur. Thema is herfst/winter.

De locatie onder voorbehoud is fort 't Hemeltje, Fortweg 9. Volg de informatie op www.groenemaatjes.nl. Deelname is gratis. U kunt uw gezin aanmelden via: info@groenemaatjes.nl