• Team: De Dijkenduivels

    Samantha van der Heijden

Winnaars van de Battle of the beach

HOUTEN Voor de zesde keer op rij organiseren waterschappen, provincies en gemeenten op 1 juli de Battle of the Beach. Op verschillende locaties aan de kust strijden kinderen uit groep 6 tegen elkaar en tegen het opkomende water. De groep met de beste bescherming voor hun zandkasteel wint de Battle of the Beach trofee.

Groep 6 van Daltonschool de Zevensprong mag aan dit fantastische evenement deelnemen. Een week van te voren kreeg de groep een gastles van een medewerkster uit de watersector. Zo hadden zij al voorkennis en konden wat ze hadden geleerd toepassen in hun eigen bouwproject: op het Strand bij Langevelderslag.

De groep werd verdeeld in drie teams. Ze mochten hun eigen team naam bedenken: De Dijkenduivels, De Krabben en De Battle Stars en daarbij een mooie vlag ontwerpen.

Maandag 1 julli gingen ze met zijn allen de bus in en op naar het strand. Daar mochten de kinderen in hun eigen toegewezen vak beginnen. Om 13 uur werd het sein gegeven dat er moest worden gestopt met bouwen. Het vlaggetje ging bovenop en nu maar wachten welke vlag het langst op het kasteel zou blijven staan. Na ruim 45 minuten wachten gaf de jury dan eindelijk het verlossende woord: De Dijkenduivels hebben de strijd gewonnen! Van de 300 kinderen die meededen, waren zij de besten!