• Dick Jeukens

Winnaar fotowedstrijd Mijn Mooiste Plek

REGIO Dick Jeukens maakte de winnende foto voor de fotowedstrijd Mijn Mooiste Plek van Utrechts Landschap. Hij fotografeerde landgoed Heidestein in mysterieus ochtendgloren. Utrechts Landschap heeft de fotowedstrijd georganiseerd in het kader van de tv-serie Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht. De winnende foto wordt gepubliceerd in ons donateurs magazine Mijn Utrechts Landschap.

In de maand maart riep Utrechts Landschap bewoners en bezoekers van natuurgebieden uit de provincie Utrecht op om de mooiste plekken te delen. De fotowedstrijd sloot aan op de tv-serie van RTV Utrecht 'Mijn Mooiste Plek'. Hier waren natuurgebieden van Utrechts Landschap te zien, zoals Plantage Willem III en Park Vliegbasis Soesterberg.

De fotowedstrijd Mijn Mooiste Plek leverde ruim 100 prachtige foto's op van natuurgebieden uit de provincie Utrecht. Bewoners en natuurliefhebbers stuurde hun favoriete foto's op van de plekken die zij het liefst bezoeken. Het was niet makkelijk een winnaar te kiezen. De provincie Utrecht heeft zoveel mooie natuur en buitengewoon goede natuurfotografen. Natuurgebied Heidestein is een populaire fotoplek voor veel van de natuurliefhebbers. We ontvingen veel foto's die gemaakt zijn in dit gebied.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en cultuur in provincie Utrecht. Onze natuur en cultuur is letterlijk dicht bij Utrechters. Men koopt natuurgebieden aan, ontwikkelt ze als het nodig is, maar vooral: ze beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk vrij toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie. Daarnaast hebben ze belangrijk monumentaal erfgoed onder hun hoede. Meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en natuurlijk Kasteel Loenersloot.