• In februarie gaven Erwin Wessels en Herman Geerdes het startsein voor de herinrichting van het plein van Het Rond. Nu wordt de opening gevierd.

    John van Amerongen

Winkelcentrum Het Rond Houten viert feest

HOUTEN Het plein, de Vershof, de passage, de entrees; Het Rond heeft de afgelopen twee jaar veel veranderingen ondergaan en nu is het dan eindelijk zover; de verbouwing is ROND! Reden genoeg voor een feestje, en dat wordt groots gevierd van 8 tot en met 27 september!

De feestweken worden afgetrapt op 8 september met de officiële heropening van Het Rond, waaronder de Vershof. Na de verbouwing is de Houtense Vershof omgetoverd tot een compacte markthal waar iedereen terecht kan voor dagelijks verse producten. Het is een plek geworden waar proeven, ruiken en beleven centraal staat. Deze dag wordt o.a. het eerste Houtense receptenboek uitgedeeld (met daarin de inzendingen van 'Het Beste Recept van Houten'), zijn er live kookdemos en meet & greets met beroemde koks als: Rudolph van Veen (Food First), Hans Spitsbaard (Heel Holland Bakt), Ralph de Kok (Big Green Egg), Mathijs Vrieze (24 Kitchen) en foodblogger Jadis van The Lemon Kitchen.

Urban Picknick | Zaterdag 8 september, 11.00 – 17.00 uur
Deze dag staat tevens in het teken van de Houtense 'Urban Picknick'. Midden op Het Rond bevindt zich de grootste picknickspot van Houten en omstreken! Strijk neer op deze eet- en chillspots, scoor een rijk gevulde picknickbox bij de Vershof onder het genot van loungemuziek en straattheater. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in het Timmerdorp, een Bamboestieken area, het mini-verkeersdorp, bij de mega bellenblaas XL of theater van Tilly Tut.

Feest op Het Rond | 15 september (14.30 – 18.30 uur)
Bij een heropening hoort natuurlijk ook een feestje! Vanaf 14.30 uur is de dansvloer op het Rond geopend met optredens van niemand minder dan: Dave Roelvink (DJ-set en meet&greet) en Vinchenzo (The Voice of Holland) Lange Frans

Fashion Party Het Rond | 22 september (13.00 – 16.00 uur)

Met meer dan 25 modezaken mag een Fashion Party natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestweken van Het Rond. Op zaterdagmiddag 22 september staat het hele winkelcentrum in het teken van fashion met o.a. modeshows op twee catwalks en een heuse fashionparade! De collecties van de winkeliers worden getoond door professionele modellen én er zullen zelfs enkele drones de catwalk betreden. Het programma wordt aangevuld door spetterende optredens van lokale dansscholen en muziek van singer-songwriters.

Proef Het Rond | 27 september (ontvangst vanaf 18.30 uur)

Samen met 'De week van het hospice' organiseert winkelcentrum Het Rond een walking diner. Deelnemers eten vijf verschillende gangen bij vijf leuke horecagelegenheden in het winkelcentrum. Er zijn hiervoor verschillende routes samengesteld. De kosten voor iedere route zijn €35,- exclusief drankjes, De Week van het Hospice ontvangt 25% van de omzet. Houd je van lekker eten, wil je het horeca-aanbod van Het Rond eens totaal beleven én draag je graag je steentje bij aan het goede doel? Meld je dan snel aan via weekvanhethospice.nl/proef-het-rond.

De verbouwing van winkelcentrum Het Rond in Houten is een initiatief van Altera Vastgoed en de gemeente Houten. De verbouwing van het vernieuwde winkelcentrum en de Vershof is is uitgevoerd door Bouwbedrijf Pennings en de

herinrichting van het plein is gerealiseerd door Agterberg. Door het vernieuwde plein, de passage, entrees én de Vershof krijgt Het Rond de uitstraling die ze verdient. Met meer dan 100 winkels-en horecagelegenheden heeft het winkelcentrum een totaalaanbod voor de Houtenaren en omstreken.