• Wijkexpeditie

Wijkexpeditie Houten-Zuid

Op 21 september 2019 beleeft Houten een nieuw theaterevenement: de WijkExpeditie. Het evenement biedt een podium aan kunstenaars, theatermakers, musici en historici uit Houten, in een theatervoorstelling door en voor Houtenaren.

Als publiek maak je -op de fiets- een ruim twee uur durende tocht langs drie locaties, het publiek is zowel toeschouwer als deelgenoot bij de voorstellingen die op locatie worden gegeven. Ook de route zelf is onderdeel van de voorstelling. De theaterroute start bij Cultuurhuis Schoneveld, waar 6 groepjes van 15 deelnemers met een gids op pad gaan. Na afloop sluiten we de voorstelling feestelijk af in Schoneveld. Het zal een combinatie zijn van dans, toneel en muziek, per locatie onderscheidend, maar samen één geheel. Al met al belooft het een buitengewone en bijzondere voorstelling te worden, die deelnemers verwondert, verrast en uitnodigt met een ander perspectief naar je eigen leefomgeving te kijken.

De WijkExpeditie is een initiatief van enthousiastelingen uit Houten. De groep bestaat uit kunstminners, historici, kunstenaars en theatermakers die elkaar gevonden hebben rond dit idee. Een groot aantal organisaties heeft zich verbonden aan het initiatief: Cultuurhuis Schoneveld; Historische Kring tussen Rijn en Lek; Kunst om de Hoek; Theater Aan de Slinger; De KrachtFabriek; Gemeente Houten.

Het initiatief is uniek voor Houten. Maar dat hoeft het niet te blijven. Het evenement inspireert mogelijk anderen om het stokje over te nemen in een ander jaar of in een andere wijk in Houten.

Vanaf mei 2019 kunnen kaarten gekocht worden, er zijn twee voorstellingen op 21 september en er zijn 180 kaarten beschikbaar. Iedereen die interesse heeft om mee te doen, op welke wijze dan ook, is welkom en kan zich aanmelden bij de organisatie. Er is altijd ruimte voor een goed idee en behoefte aan een extra paar handen in de voorbereiding.

Ook hopen we dat bedrijven en organisaties dit idee zo aansprekend vinden dat zij het initiatief willen sponsoren. In beide gevallen: mail ons op contact@wijkexpeditiehouten.nl. Of, nog beter, kom naar de volgende bijeenkomst op 21 april in Cultuurhuis Schoneveld vanaf 14.00 uur (zie artikel boven). Dan kunnen we elkaar ontmoeten.