Wies Brouwer beleefde veel plezier op opkikkerdag

Wies Brouwer heeft de ziekte van Hirschsprung, een zeldzame chronische darmziekte. Sinds haar geboorte heeft ze al tientallen ziekenhuisopnames en operaties gehad. Ze heeft geen dikke darm meer en ook een groot stuk dunne darm is weggehaald. Voor nu betekent dit dagelijks diarree, en daardoor gevaar voor uitdroging. Ze kan veel dingen niet eten.

De stichting Opkikker organiseert iedere maand een opkikkerdag. Hiervoor worden 50 gezinnen met een chronisch ziek kind voor uitgenodigd. Ook de broers zussen van het gezin mogen mee omdat deze ook vaak een moeilijke tijd doormaken tijdens ziekenhuisopnames. Het hele gezin staat op de opkikkerdag in het zonnetje. Wies en haar gezinsleden liepen vrijdagochtend 17 juli over een rode loper onder applaus naar binnen. Daar was direct een eigen begeleidster. Na het welkom met koffie en taart werden Wies en haar broer Niek in een ridder- en prinsessenpak gestoken en opgehaald door een prachtige koets. Daarmee ging het gezin door het park naar een kasteel waar ze wat te drinken kregen geserveerd door hun lakei.Daarna was er een professionele fotoshoot. Het gezin mocht met de ANWB banden wisselen en auto laden op de trailer. Na de lunch hadden ze een rondvlucht met een helikopter boven Zeewolde en gingen ze brand blussen en rondrijden met een brandweerauto compleet met sirene en zwaailichten.

Daarna was nog een uitgebreid diner en werd het gezin weer uitgezwaaid bij de poort door alle vrijwilligers. De stoerste brandweermannen en coole politieagenten stonden aan de kant om hen met zwaailichten en sirene uit te zwaaien.

"Het was een geweldige dag, de privé begeleidster had de hele dag het draaiboek in handen en zorgde dat ze op tijd overal waren, zij was in het dagelijks leven accountant, het bedrijf waarvoor ze werkte was die dag de grote sponsor. Het was bijzonder om te zien dat er zo veel vreemde mensen ons volledig belangeloos een super dag wilden geven", zo zegt moeder Chantal (JvA)