• Wethouder Geerdes kijkt naar leerlingen die hun pooster presenteren.

  John van Amerongen
 • Wethouder Geerdes spreekt de leerlingen toe na de presentaties.

  John van Amerongen
 • Leerlingen presenteren poster voor de klas.

  John van Amerongen
 • Groepsfoto van de leerlingen van groep 8 en wethouder Geerdes met posters plastic soep

  John van Amerongen

Wethouder Herman Geerde krijgt les over Plastic Soep

HOUTEN Basisschool De Bijenkorf in Houten heeft als eerste school in de regio gewerkt met de leskist Plastic soep = linke soep!   De leerlingen van groep 8 gaven wethouder Herman Geerdes op woensdag 12 oktober een presentatie over wat ze allemaal hebben geleerd. 

Met de leskist Plastic soep = linke soep! ontdekken kinderen welke bio plastics afbreekbaar zijn en welke microplastics bijvoorbeeld in huidscrubs zitten. Die microplastics verdwijnen via het kraanwater in de riolering en uiteindelijk in de zee. Daar ontstaat samen met al het andere zwerfafval  van plastic een plastic soep, waar de planten en dieren in de oceanen enorm veel last van hebben. De kinderen voeren proefjes uit, kijken filmpjes en maken tot slot een poster met hun bevindingen en aanbevelingen. Wethouder Geerdes en Margriet Krul van de gemeente Houten bekeken samen met Kees van Wegen van BuitenWijs, de aanbieder van de leskist, presentaties van de posters van de kinderen.  

BEWUSTER De Bijenkorf heeft deze leskist besteld omdat de leerkrachten het belangrijk vinden dat  het onderwerp Plastic soep onder de aandacht komt. Ook hopen ze dat kinderen bewuster kiezen als ze iets nieuws kopen: is het plastic afbreekbaar of niet?