• Impressie van plan van Altera voor entree parkeergarage en entree Jumbo aan de Haag.

    Bron: Op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs.

Werkzaamheden winkelcentrum Het Rond nu snel van start

HOUTEN Altera vastgoed, de eigenaar van winkelcentrum Het Rond, gaat na de zomervakantie beginnen met werkzaamheden om het winkelcentrum te verbeteren. Eind augustus, begin september worden volgens Sjoerd Vermeulen, voorzitter van de Belangenvereniging van ondernemers van Het Rond, de eerste bouwketen geplaatst. De Belangenvereniging is blij met de investeringen van Altera. Het is al lang een wens van de ondernemers van Het Rond dat het winkelcentrum verbeterd wordt. De gemeente levert ook een financiële bijdrage aan het opknappen van het plein. Sjoerd legt uit dat het winkelcentrum met zijn tijd met de concurrenten, bijvoorbeeld City Plaza, mee moet gaan. "Je moet zorgen dat de Houtense bewoners hier in Houten winkelen."

John van Amerongen

PUIEN NAAR VOREN Als eerste zal in oktober begonnen worden met het naar voren plaatsen van puien van winkelpanden in de ring rondom het plein. Zeg maar in het deel waar eerst de Phonehouse zat die nu naar een plek bij de ingang van de Passage is verhuisd. "Ze houden rekening met passanten, dat mensen lekker door kunnen blijven winkelen." Volgend jaar gaan ze bij de Spoorhaag beginnen waarbij ook de entree van de Jumbo en de parkeergarage wordt aangepast. Daarna gaan de werkzaamheden in de Passage, het overdekte deel van het winkelcentrum, beginnen. "Hier wordt onder andere het plafond aangepakt en gaan ze proberen daar meer warmte in te creëeren. Verder worden op de plek waar vroeger de juwelier zat, roltrappen naar de parkeergarage gemaakt. Verder wordt de entree beter zichtbaar gemaakt, daar komt een goede uitstraling van waar de ingang zit." De start van werkzaamheden op het plein van Het Rond zal nog wel even op zich laten wachten. Het is onzeker wanneer daar begonnen wordt. "Dat kan wel volgend najaar in 2017 zijn, maar zou ook wel eens 2018 kunnen zijn."

BOMEN OP PLEIN Volgens Sjoerd is het de bedoeling om op het plein hoge bomen en bankjes te plaatsen. Altera wil rondom het plein meer horeca en meer terrassen plaatsen. Een verhuizing van The Phonehouse past dus prima. "Er wordt al met horecakandidaten gesproken die geïnteresseerd zijn." De parkeergarage is al aangepakt. "Dat is een hele verbetering met die visuals. Het ziet er professioneel en gezellig uit. Prettig om te parkeren."

KOOPZONDAGEN Sjoerd is van mening dat Houten er ook aan zal moeten geloven om meer aan koopzondagen te doen. Mensen doen doordeweeks hun dagelijkse boodschappen, maar het andere winkelen vindt steeds meer in het weekend plaats. "We moeten daarin mee gaan in dezet tijden. Dat is in het belang van alle ondernemers. Ik zoek naar het collectief. Dat is voor iedereen goed. Ook voor Altera. Er moet wel saamhorigheid zijn." Sjoerd wijst er op dat de winkels die de laatste jaren sloten op Het Rond allen onderdeel van ketens waren.