• Wim Oskam in zijn loods die binnenkort getransformeerd wordt tot theater.

    Richard Thoolen

Werkhoven krijgt theater

WERKHOVEN Toneelgroep BeZeT brengt onder leiding van Anton van de Grift en Marije Zuijderduijn het stuk 'Voorzichtig Breekbaar', een stuk in 3 bedrijven dat geschreven is door Hans van Wijngaarden. Het betreft een hilarisch stuk dat garant staat voor veel plezier en dat voor een ieder toegankelijk is. Na een voorbereiding van een jaar is de fase aangebroken om het voor een groot publiek te gaan spelen. De organisatie wil de bezoekers een middag of avond vol vermaak bieden tegen een minimale prijs. Toen bleek dat de huurprijs van externe locaties te hoog was om de toegangskaartjes voor iedere beurs betaalbaar te houden besloot men om een eigen theater te creëren: De Kersepit. Dit wordt gedaan in een grote loods van Wim Oskam aan de Werkhovense weg.

Richard Thoolen

Oskam: "Dat hebben we eerder ook al eens gedaan. Het is een hele operatie om de loods om te bouwen tot theater, maar dat hebben we er graag voor over. We hebben veel materiaal beschikbaar om er een sfeervol geheel van te maken en een professioneel theater op te zetten. Met veel vrijwilligers zorgen we niet alleen voor een stijlvolle zaal, maar ook voor een goede garderobe, voldoende toiletten en bediening. Zaterdag na de voorstelling bouwen we de zaal heel snel om naar een gezelligheidsruimte waar men onder het genot van een hapje en een drankje nog lang kan blijven nagenieten."

 

Er staan vier voorstellingen gepland: donderdag 25 januari om 13.30, vrijdag 26 januari om 13.30 uur en om 20.00 uur en zaterdag 27 februari om 19.30 uur. De middagvoorstellingen zijn met name geschikt voor ouderen en mensen die minder goed ter been zijn vanwege de aanwezigheid van extra vrijwilligers die de mensen dan bij kunnen staan. Tijdens alle voorstellingen is er nog een verloting met leuke prijzen die geschonken zijn door sponsors. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar in Werkhoven bij Anton van Echteld en café 't Hart van Werkhoven, in Odijk bij slijterij Barrique en in Cothen bij het Oude Raedthuys.

Voor meer informatie: zie facebook ToneelclubBeZeT.