• Koen Suyk

Wegafzetting bedrijventerrein de Liesbosch & Laagraven

NIEUWEGEIN/HOUTEN Bedrijventerrein Liesbosch - Laagraven in Nieuwegein is niet bereikbaar in verband met een asbestonderzoek in het gebied. De A12 is niet bereikbaar via Laagravenseweg vanuit Houten en Nieuwegein. Dit duurt waarschijnlijk de hele dag. Aanleiding is een brand die op zondagavond 29 oktober uitbrak in het voormalige distributiecentrum van Albert Heijn op het bedrijventerrein de Liesbosch - Laagraven in Nieuwegein. Omdat er asbest platen in het dak van het gebouw zaten, is er tijdens de brand asbest vrijgekomen. De Laagravenseweg (N408) is in beide richtingen afgesloten. 

De wegafsluiting geeft ook hiernder voor het openbaar vervoer (Qbuzz).

Bedrijventerreinen de Liesbosch & Laagraven is niet bereikbaar in verband met brand en asbestonderzoek; dit duurt waarschijnlijk de hele dag.

A12 niet bereikbaar via Laagravenseweg vanuit Houten en NieuwegeinN408 in beide richtingen afgesloten

Omleidingsroutes:Nieuwegein via A.C. VerhoefwegHouten via Limesbaan (N421) of via De StaartVanwege een asbestonderzoek zijn er de komende uren een aantal wegen afgezet rondom bedrijventerrein de Liesbosch:

De Laagravense weg (N408) tussen verkeersplein Hooggraven (afslag 18 van de A12) en de Houtenseweg is komende uren in beide richtingen afgesloten.

De Koppeldijk ter hoogte van de Utrechtseweg is voor al het verkeer gesloten.De fietspaden gelegen aan de Waijensedijk ter hoogte van de Fortweg, het Seychellenpad ter hoogte van de Koppelbrug en het Liesboschpad ter hoogte van de A12 zijn afgesloten.De Ravenswade is op 2 plekken afgesloten.Bedrijventerreinen Liesbosch & Laagraven is waarschijnlijk nog de hele dag niet bereikbaar.Verkeer kan de Liesbosch beperkt bereiken. Verkeer van en naar Houten via Limesbaan (N421) of via DE Staart. Inwoners van Nieuwegein wordt verzocht de Pletterburgerbaan en de Laagravenseweg te mijden. Inwoners van Houten wordt verzocht de Utrechtseweg en de Laagravenseweg te mijden.

GROTE BRAND BEDRIJVENTERREIN LIESBOSCH Op zondagavond 29 oktober brak er om 20.15 uur een brand uit in het voormalige distributiecentrum van Albert Heijn op het bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein. Het pand is volledig afgebrand. De oorzaak van de brand is tot op dusver onbekend. Volgens de brandweer zou het pand binnenkort gesloopt worden en stond zo goed als leeg. Om 01.30 meldde de brandweer dat de brand meester was, maar dat het nablussen nog tot in de ochtend zal duren. Het advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten blijft voorlopig staan.

ASBEST Omdat er asbest platen in het dak van het gebouw zaten, is er tijdens de brand asbest vrijgekomen. Het eerste onderzoek van de brandweer gaf aan dat de verspreiding van het asbest zich in eerste instantie beperkt heeft tot het afgezette gebied. Tevens is er een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld die momenteel vervolgonderzoek doet naar het exacte verspreidingsgebied van de asbestdeeltjes. Dit kan betekenen dat het uiteindelijke verspreidingsgebied groter wordt dan de brandweer in eerste instantie heeft aangegeven.  

AFGEZET GEBIED De komende periode zal het gebied rondom het afgebrande distributiecentrum afgezet zijn in verband met het verwijderen van de asbest.