• John van Amerongen

Weer Loeren bij de Boeren!

HOUTEN Op zondag 8 juli organiseert Aan de Slinger voor de vierde keer Loeren bij de Boeren in 't Goy. Loeren bij de Boeren is een sfeervol zomers festival met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst en bijzonder locatietheater.

MUZIEK De hoofdlocatie van het festival is in de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij, aan de Beusichemseweg 32, richting 't Goy. Op het hoofdpodium 'Het Veld' treden geweldige artiesten op, waaronder Her Majesty, Janne Schra, Suzan & Freek en Electric Company. Daarnaast zijn op het Kersenpodium diverse talenten uit de Kromme Rijnstreek te zien, waaronder de winnaars van de talentenwedstrijd 'Krachtvoer', Emmy Eve en Kita Menari. Wees niet bang voor een droge keel of een lege maag, want festivalgangers genieten van heerlijke streekbiertjes, sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens.

THEATER OP LOCATIE Theaterliefhebber? Ook die komen aan hun trekken op Loeren bij de Boeren, want er staan verschillende theatervoorstellingen op het programma. 'Soif' is een indringende voorstelling van Cie Vendaval uit Frankrijk op het prachtige Landgoed Wickenburgh. De teksten zijn geïnspireerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen. Daarnaast komen muziektheater van Piepschuim, dans van MAN || CO en een zelfgeschreven stuk van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger volledig tot hun recht in de kersenboomgaard van boer Vernooij.

KERSENBOOMGAARD Het allerleukste van Loeren bij de Boeren is misschien wel de ontdekkingstocht in de kersenboomgaard. Niet alleen leuk voor jongeren en volwassenen, maar ook voor de jonge festivalgangers zijn er een heleboel stoere activiteiten te doen en te beleven. Met de Van Grond tot Mond Bus gaan ze op zoek naar lekkere dingen in en op de grond en met de Taartrovers starten ze een flitsende kersenfabriek. Kinderen zetten de snelste tijd neer op de skelterbaan, krijgen groene vingers, maken de hardste rocksong die er bestaat en nog veel meer. Daarnaast is een deel van het programma zelfs in handen van kinderen en komen bezoekers ze tegen als reporter of rondleider!

KAARTVERKOOP Kaarten voor Loeren bij de Boeren kosten slechts € 15,00 (ter plaatse € 17,50). Kinderen t/m 12 jaar kunnen het festival voor €3,50 ontdekken. Jongeren t/m 18 jaar betalen € 10,00.

Meer informatie en kaartverkoop: www.loerenbijdeboeren.nl