Waarom een Repair Café?

HOUTEN In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Er zijn mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, maar hun ervaring wordt vaak niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en opnieuw de waarde er van in te zien. Zo draagt het Repair Café bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen! Onze vrijwilligers gaan samen met u aan de slag.

Zaterdag 8 juni bent u v.a. 10.00 u van harte welkom in het cultuurhuis Schoneveld. Tot uiterlijk 13.30 uur kunt u uw artikel aanbieden.

Reparaties zijn kosteloos. Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

Zonnehout 36/wijk Het HOUT

Het Repaircafé start na de zomerstop weer op 14 september.