• Jan Vernooij maakt plannen voor een nieuwe Kleine Geer

    Marc van Leeuwen

Waar komt de 'De Nieuwe Geer'?

HOUTEN Jan Vernooij maakt plannen voor het komende jaar, maar vooral na juli 2018. Vanaf die datum ontwikkelt de gemeente Houten het gebied rondom De Grote Geer en De Kleine Geer voor bewoning. Het eetcafé De Kleine Geer is gevestigd in het voormalig bakhuis, onderdeel van een historisch boerderijcomplex aan de groenzone nabij de Kooikersplas in het oosten van Houten. Per 1 juli 2018 sluit 'De Kleine Geer' haar deuren. Jan Vernooij, sinds 1986 eigenaar en uitbater van De Kleine Geer, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn pand aan de gemeente Houten.

Marc van Leeuwen

Maar tot en met de zomer van 2018 kunnen de klanten nog gewoon terecht op het vertrouwde adres aan de Snoeksloot 64. Er worden speciale activiteiten georganiseerd in zowel De Grote als De Kleine Geer. Daarmee kunnen Houtenaren op feestelijke wijze afscheid nemen van twee unieke locaties in de Sloten.

Maar hoe het na juli volgend jaar precies zal gaan weet Vernooij nog niet. Er zijn wel wat ideeën voor wat waarschijnlijk de 'Nieuwe Geer' zal gaan heten. Hij wil in ieder geval binnen de rondweg van Houten blijven, liefs in een cluster met andere horeca.

Lees woensdag meer in het Houtens Nieuws.