Voorbereiding ijsbaan en winterpark Het Rond

Constructie om stroom over water en onder bruggen door te brengen

In verband met veiligheid tijdens gladheid voor voetgangers, fietsers en minder validen mag de stroomvoorziening niet op de bruggen liggen. De organisatie en Go Dive Houten ontwikkelden een speciale constructie waarlangs de stroomkabels onder de bruggen over het water kunnen lopen. Zondag 6 december 2015 is die constructie in het water geplaatst. Nu is het veilig voor iedereen.

Volgens Guido Raes van de Stichting Reinaerde en projectleider voor de ijsbaan geeft de ijsbaan een geweldige impuls aan Het Rond. "Het plein is in de winter een beetje kaal en donker. Zo'n ijsbaan in een winterpark geeft een hoop leven. Op het winterpark wordt een aantal evenementen en activiteiten van winkeliers en horeca georganiseerd, zoals koopavonden, Glow in the dark, Disco on Ice, Pubquiz, Rik Hoogland kerstspecial en ijsstokschieten."

Donderdag 10 december begint de winter op Het Rond en is het officieel veranderd in een winterpark. Dan kan er volop geschaatst worden op de 300 m² grote ijsbaan. Rond de ijsbaan zijn er volop mogelijkheden om warme chocolademelk, glühwein, koudere drankjes of hapjes en maaltijden te nuttigen.

De ijsbaan is dagelijks open van 10:00 - 21:00 uur. De entree kost € 3,-. De schaatshuur bedraagt € 2,-. Kinderen die bij Go Dive Houten duiken kunnen met een speciaal kaartje een keer gratis schaatsen. Het overdekte en verwarmde winterterras is voor iedereen gratis toegankelijk.(JvA)