• Zonnebloem Voor iedereen die wil groeien

    Marjolein Lancé
  • Zonnebloem Voor iedereen die wil groeien

    Marjolein Lancé

Voor iedereen die wil groeien

Lees & Luister

REGIO Marjolein Lancé uit Houten schreef een kinderboek over het leven van een zonnebloem. Een zonnebloem die langzaam leert dat je dingen ook anders kan zien.

Ali van Vemde

Een zonnebloemkweker strooit ieder jaar de pitten over het land. Soms worden de pitten opgepikt door vogels die ze opeten maar ook wel eens laten vallen. Zo ook met deze zonnepit die aan de andere kant van de muur terecht komt. Er volgt tegenslag na tegenslag, zoals harde wind, een slak die het plantje aanvreet en een muur waardoor ze in de schaduw staat. Ze voelt zich verdrietig tot er een spin komt die vertelt dat ze moet kijken naar wat ze wel kan en een draadje voor haar spint, waardoor ze omhoog kan groeien. De zonnebloem groeit door tot ze over de muur de andere zonnebloemen kan zien. Als de zonnebloemen geplukt worden blijft zij staan, totdat ze genoeg gezien heeft en haar kopje laat hangen.

Marjolein Lancé werd als kind gepest en was veel ziek. Hierdoor heeft zij volop haar doorzettingsvermogen en geduld geoefend. Altijd is ze blijven zoeken naar manieren waarop iets wel kan. Zij gebruikt hiervoor haar creatieve talenten, zowel beeldend als in het dagelijks leven.

Marjolein studeerde in 2000 af als autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming aan de kunstacademie van Groningen. Ze is moeder van vier adoptiekinderen.

Het verhaal ‘Zonnebloem, voor iedereen die wil groeien’ gaat over het houden van hoop, het kiezen van de richting die je wilt gaan en het aanpakken van hulpbronnen. Als je dan groot en sterk bent kunt je soms ook een ander helpen.

Het boek, waarvoor Marjolein ook de illustraties maakte, is uitgegeven bij Boekscout.

WIN HET BOEK Win een gratis exemplaar! Stuur voor dinsdag 16 april een mail, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl . Onder de inzenders verloten we het boek.

Het boek 'Nicky's Herstel Hotel' van Nicky van Molen is gewonnen door Yolanda van Rijn. Proficiat!