• Serif Alan won vorig jaar 2015 de prijs voor 'feestelijkste tuin'Bij Volkstuindersvereniging Houten. Wie zal er dit jaar winnen?

Volkstuinders VTHouten houden Open Tuinendag

HOUTEN De Volkstuindersvereniging Houten (VTH) houdt open dag op zaterdag 18 juni. Dit in het kader van de Open Tuinendag van Groei en Bloei. Motto is ditmaal "Struinen tussen de tuinen". Nieuw is dat de activiteiten niet alleen plaatsvinden op het complex aan de Binnenweg, maar dat er nu op het andere complex, aan de Veerwagenweg, ook wat te doen is.

John van Amerongen

Opzet is dat u kunt struinen tussen de tuinen. Al wandelend kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan tuinen. En komt u een aantal kraampjes tegen met o.a. gereedschap, handgemaakte artikelen en tuinboeken. Daarnaast zijn er standjes waar informatie en advies over tuinieren en insectenbestrijding wordt gegeven. Interessant zijn ook de demonstraties houten voorwerpen draaien en gereedschap onderhouden. Een bezoek waard zijn ook de twee opengestelde wijngaarden. Succesnummers van de vorige keer als gerechten van vergeten groenten proeven en de wafels met jam van Arnold voor bij de koffie ontbreken niet. Aan de Veerwagenweg is er eveneens koffie en zelfgemaakte soep.

MOOISTE TUIN Ook dit jaar is er weer de wedstrijd om de mooiste tuin. Op het complex Binnenweg reikt wethouder Michiel van Liere van duurzaamheid en milieu aan eind van de ochtend de prijzen uit, één prijs per complex. Spannend voor de tien genomineerden dus.

LEUK VOOR KINDEREN De kinderen zijn ook van harte uitgenodigd. Voor hen zijn er o.a. de traditionele huifkarritjes en zaadbommen maken. Ook de schooltuinen kunnen bezocht worden. Op beide complexen is er een speurtocht. Kortom: alle reden om de kinderen mee te nemen.

U BENT UITGENODIGD De Volkstuindersvereniging Houten heeft de poorten van beide complexen open op zaterdag 18 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd. Het verdient aanbeveling om per fiets te komen. Meer informatie vindt u op www.VTHouten.nl.

GENOMINEERDEN  De volgende tuinen en tuiniers zijn genomineerd. Veerwagenweg: 11 Tineke Aarts, 12 Ingrid Schoon, 22 E.J. Miltenburg, 25 A.J. Grotenhuis. Binnenweg: 16 Paulien Steenbeek,  94 Theo Mellenbergh, 129 Jeroen Baart, 139 Gerry Bijsterbosch, 148-150 Serif Alan, 202-203 Jos van der Valk. 

PRIJSUITREIKING Rond het middaguur worden de prijzen uitgereikt door wethouder Michiel van Liere van duurzaamheid en milieu. Dan zal bekend worden wie de uiteindelijks winnaars zullen zijn. Felicitaties dus voor alle genomineerden.Maar of je nu genomineerd bent of niet, kom in ieder geval op 18 juni naar de Open Tuinendag met als motto Struinen tussen de tuinen. Zoals eerder gemeld is er van alles te doen, ook voor de kinderen. Het open huis is van 10 tot 16 uur. En neem vrienden en bekenden mee. Iedereen is welkom!